Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
szogun:
To poszukaj miejsca w którym masz na tych wiadrowych obudowy buforów, i pomyśl gdzie trzeba by je umieścić na teksturze 201E ;)
up5358:
Kwestia ET22-555 się wyjaśniła - ktoś inny, kto ją robi napisał do mnie, więc ten projekt skasowałem. W zamian inne (od 2013) będą realizowane. Dzisiaj w końcu mogę podać do zapowiedzi, że prace nad EU07-336 dobiegają końca. Pozostała jeszcze kosmetyka:
- podmiana ślizgaczy pantografów
- kosmetyka ze stemplami
- zrobienie dachu
- wyrównanie rynienek w dwóch miejscach
- na końcu wyrównanie tonalne
Raptem kilka godzin pracy i pojedzie na testy. Po niej EU07-334 ze zdjęć Borysa.
Dzisiaj pierwszy rozruch i jazdy próbne pod obciążeniem po naprawie w ZNTK. Na quarku za 336 stoi 515 - na bazie tej tekstury powstawała EU07-336.
Poproszę o przepis na podmianę ślizgaczy na odbierakach.
Tyrystor:
Ten zaciek w siódemce na rogu wygląda strasznie sztucznie. Warto by go trochę przenieść na czoło.
up5358:
No to jedziemy w nowy rok z kolejną zapowiedzią:
Z EU07-336 od nowa zacząłem, bo nie podobał mi się efekt łączenia boku pudła z bokami kabin. Dwa zdjęcia obrazujące sytuację w ZNTK. To nie cały tabor, gdyż na hali jest jeszcze EU07-1517 w trakcie malowania, oraz ET22-767. Użytkownicy pisali do mnie prosząc bym zaczął robić coś innego niż n-tą siódemkę.
Dzisiejsze postępy w naprawach taboru kolejowego w tutejszym ZNTK:
2. ET22-767 dorobiła się obydwóch boków. Pasowałem to na zasadzie: trzy części jednego boku w całość i tak samo drugiego. Teraz pozostaje spasowanie czoła z odpowiednimi bokami kabin na zasadzie: bok kabiny 1 (lewy) > czoło < bok kabiny 1 (prawy), analogicznie dla kabiny nr 2.
3. EU07-336 Powoli ale do przodu.
ShaXbee:
Watek zamykam na prosbe autora.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej