Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
janek32:
No więc jeżeli startuje razem z szybkim, to na 100% musi wg mnie być hebel dla wentylatorów silników trakcyjnych. Kiedyś widziałem EP07P na manewrach we Wrocławiu i jak stała jakiś czas, było słychać taki pisk przypominający jakby przetwornicę statyczną, kilka minut przed odjazdem mechanik załączył coś hałasującego jak przetwornica na zwykłej siódemce (wentylatory silników?). Tylko czemu kilka minut wcześniej, a nie przed samym odjazdem?
Tyle zauważyłem, najlepiej byłoby gdyby rzeczywiście wypowiedział się ktoś z konkretną wiedzą.
klimczok_mk:
Przetwornicę statyczną również mamy w lokomotywie EP09. A co do sprężarki to może być śrubowa, ona szybciej potrafi nabić powietrze niż normalna sprężarka tłokowa.
Benek
janek32:
Ale to chyba w wersji modernizowanej, której na razie też w symku nie mamy. W oryginale jest wirująca: http://transportszynowy.pl/eprzetwornica.html
EU07-483:
--- Cytat: klimczok_mk w 28 Kwietnia 2014, 07:03:25 ---Przetwornicę statyczną również mamy w lokomotywie EP09.
--- Koniec cytatu ---
Ale nie służy ona do zasilania obwodów NN, tylko do zasilana sprężarki na 3x400V.
up5358:
"Papugi" (EP07P spółki Przewozy Regionalne) powoli dochodzą u modelarza nabierając odpowiednich kształtów.
Tymczasem w ZNTK EU07-193 (tak, wiem że wszyscy lubimy "siódemki") przechodzi ostatnie poprawki przed wyjazdem na testy. Kilka rzeczy jeszcze dorobić, kilka poprawić i nad ranem się pojawi w teście. W ZNTK pozostanie już tylko jedna "zwykła" siódemka w drugiej (po malowaniu vel. "dykta") malaturze spółki PKP Intercity: EU07-540 (tylko cztery sztuki miały takie barwy. W symulatorze mamy w nich EU07-150 na model 4E (obecnie w ZNTKiM Gdańsk przemalowywana w barwy jakiegoś prywaciarza), dojdzie druga - na model 303E). Ją puszczę do testu po weekendzie. Poniżej screeny przedostatniej "zwykłej" siódemki spod moich skrzydeł.
P.S. Autor zdjęć: LHS_st40s
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej