Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
R4TCH3T:
Ten dolny pulpit jest tylko inny, na pierwszy rzut oka. A górny różni się minimalnie 3 kontrolkami i chyba którymiś przełącznikami.
up5358:
Dokładnie tak, jak @Ratchet wspomniał: różnice są nie wielkie. To co obecnie widzicie to tylko wstępna koncepcja pulpitu, bowiem przerabiać będzie trzeba, bo kilka "kosmetycznych" różnic jest. Jak macie dobre zdjęcia poglądowe na panele na pulpicie lub takie, jak @Szczawik podesłał to załączajcie. Powyższe screeny miały tylko pokazać, że prace, po krótkiej przerwie, znowu ruszyły. A także, że pulpit z EU07 został podstawiony do EP07, oraz zostały skorygowane błędy z tym związane.
janek32:
Macie jakiś pomysł jak rozwiązać uruchamianie lokomotywy? ZTCW jest tam przetwornica statyczna, w jakim momencie ona startuje? Przy załączaniu szybkiego, czy trzeba oddzielnie załączyć? I czy nie ma oddzielnego przełącznika dla wentylatorów silników trakcyjnych?
PS Ja się też interesuję jak Ci idzie, ale nie chciałem przeszkadzać.
up5358:
@Janek32, Na Ciebie zawsze można liczyć w kwestii zdjęć na tekstury, więc nie przyszłoby mi do głowy by napisać, że przeszkadzasz.
Odnośnie Twoich pytań: Tutaj musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto był przy uruchamianiu lokomotywy i wie, czy przy szybkim startuje przetwornica statyczna, czy też hebelkiem się ją uruchamia. Swoją drogą, przydałoby się na później by ktoś nagrał dźwięki tego typu przetwornicy, oraz syreny - jeśli ma jakieś nowego typu.
Edit: Zdjęcia paneli pulpitu odpowiedziałyby nam na pytanie dotyczące rozruchu przetwornicy. Jak będzie tam hebelek do uruchamiania tejże to wówczas odpowiedź na pytanie będzie oczywista.
szczawik:
Nie ma takich przełączników.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej