Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Jak zrobić nową teksturę dla lokomotywy ?

<< < (15/31) > >>

Sawi:
@hanys nie pytam Ciebie na PW tylko oficjalnie, gdyż może i jeszcze kogoś to ciekawi. Co robisz jeśli masz kijowy materiał? W sensie np przepalone fotki, szumy itp. Jakich narzędzi konkretnie używasz by taka tekstura wyglądała elegancko i jednolicie?
EDIT:
Pytam, bo po dość długiej przerwie zabrałem się za teksturę pewnej siódemki i materiał wiele pozostawia do życzenia.

Przenoszę do bardziej pasującego tematu.
adsim

hanys:
Pierwsze co to ocenić trzeba materiał jaki posiadasz, czy jest warty świeczki. Potem dopiero robimy tex. Jest to trochę bardzo szeroki temat. Postaram się ci to jakoś objaśnić lecz niestety pcta położyłem spać. Jak już to jutro.

adsim:

--- Cytat: Sawi w 21 Kwietnia 2013, 19:54:00 ---...
Pytam, bo po dość długiej przerwie zabrałem się za teksturę pewnej siódemki i materiał wiele pozostawia do życzenia.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli nie masz wprawy, to nie zabieraj się za coś takiego. Szczególnie, jak zdjęcia są mocno przepalone. Jeśli chodzi o standardowe szumy, to tu masz poradnik Sigmana do programu Neat image: http://sigman.kolej.org.pl/download/poradniki.html

Sawi:
Nie mam, ale nie oznacza to iż nie da się tego nauczyć po przybliżeniu tematu. Dlatego poczekam na odp @hanys'a.

up5358:
Mam pytanko, który kwadracik ma nie potrzebnie przeźroczystość, że w ogóle schodki po bokach pojazdów nie są widoczne ? Sam bym nie zauważył ale Stachu miał robić na niej próbę i przyszedł twierdząc, że bez drabiny nie wejdzie z gruntu na nią. Na ss kwadraciki odpowiadające za różne kwestie w 303E. Różnica pomiędzy moją 334, a adsimową 310 to fakt dodania kwadracika odpowiedzialnego za stary typ ślizgacza i tyle.

Jakby ktoś mógł poradzić: jak przywrócić owe poręcze (tzn. na który kwadracik nałożyć teksturę) ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej