Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Launcher w Maszynie

<< < (8/11) > >>

Paczkuś:

--- Cytat: mikol w 08 Sierpnia 2012, 19:41:45 ---
--- Cytat: matikolejarz w 08 Sierpnia 2012, 19:36:06 ---Mam tylko propozycję: aby była opcja, żeby użytkownik sam mógł zdecydować czy program ma aktualizować symka.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: 7play4game w 08 Sierpnia 2012, 09:29:00 ---ale co powiecie aby w maszynie pojawił się taki launcher jak w niektórych grach, który by sam pobierał i instalował aktualizację(łatkę na błędy), czy jakieś dodatki typu nowy lok, sceneria.

--- Koniec cytatu ---
Wyjaśnij, jaki jest sens tworzenia opcji czy chce, czy nie chce dodatku? To narzędzie ma nam automatycznie instalować dodatki a nie za naszym pozwoleniem.

--- Koniec cytatu ---
I to napisał "Początkujący scenarzysta" ;) Nowy dodatek dla przeciętnego użytkownika będzie super, ale dla scenarzysty czy innej osoby zaawansowanej już może sprawić problem.
Przykład: Zmieniłem nazwy(lub nadałem jeżeli nie miały) wszystkim semaforom, To-m, powtarzaczom na Linii 61. Ktoś wyda nowy scenariusz z manewrami w Kochanowicach. Więc dodał Tm-ki w Kochanowicach, a więc zmienił plik l61_sygnalizacja.scm. I cała moja robota przy automatycznej aktualizacji się zmarnuje. Automatyczne aktualizacje (bez możliwości wyboru tego) trącą totalitaryzmem. "Sołtys kazał to wszyscy malujemy chałupy na fioletowo." :)

SKP:
Z resztą wystarczy popatrzeć na automatyczne aktualizacje innych aplikacji. Wystarczy w Windows 7 odnaleźć zakładkę "Włącz lub wyłącz automatyczne aktualizacje". Jak to tak, automatyczne i się pyta? Automatyczna to taka, która sama się pobiera i instaluje, ale niekoniecznie musi to robić za plecami użytkownika (choć można ją tak skonfigurować).

Jeżyk:
Nie, automatyczne to taki, które robi się bez potrzeby udziału w tym człowieka a za pozwoleniem(lub rozkazem), czyli dla przykładu włączasz komputer a twój windows nie pyta się ciebie czy może się włączyć tylko to robi, system nie włączył się bo chciał tylko dlatego, że dałeś takie polecenie włączając kompa. Zresztą zawsze możesz zamiast odpalenia win odpalić np linuxa.

Tu jest tak samo, nie chcesz aktualizacji - to nie. Inni chcą to będą mieć. Automatycznie to będzie jak dasz tak dla aktualizacji, co nie znaczy, że jak raz dasz tak to nie będziesz miał możliwości zmiany na nie.

Ja tak to rozumiem, jak coś niezrozumiale napisał to krzyczeć, poprawie.

matfre96:
A ja bym wszystko zostawił tak jak jest, nie róbmy z Maszyny drugiego Steam'a.

oscyp:

--- Cytat: epoka9.24 w 09 Sierpnia 2012, 11:15:59 ---A ja bym wszystko zostawił tak jak jest, nie róbmy z Maszyny drugiego Steam'a.

--- Koniec cytatu ---

Mi też się podoba jak jest teraz w Maszynie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej