Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Launcher w Maszynie
Jeżyk:
Witam.
Może za bardzo wychodzę w przód(możecie uznać mój pomysł za niepotrzebna pierdołę), ale co powiecie aby w maszynie pojawił się taki launcher jak w niektórych grach, który by sam pobierał i instalował aktualizację(łatkę na błędy), czy jakieś dodatki typu nowy lok, sceneria. Aktualnie to albo samemu trzeba to robić albo pobrać nową pc, na którą trzeba czekać rok. Raczej ułatwiło by to niezaawansowanym użytkownikom posiadanie najlepszej wersji zwłaszcza, że niektórzy nie odwiedzają forum z publikacjami.
Kłopot w tym kto by mógł takie coś zrobić i jakby to działało, potrzebny by był wtedy jakiś serwer najlepiej 24/h z którym launcher by się łączył, no i jakiś programista który by to wykonał bo co do grafiki to całością mogę zająć się ja.
Można też wbudować coś takiego w obecny starter(zdaję sobie sprawę, że coś takiego istnieje, ale nie wiem czy spełnia swą funkcję) i zająć się zrobieniem jakieś ładnej grafiki do startera...
Co o tym myślicie?
mikol:
A to co jest w Rainstedzie i pyta się czy zainstalować aktualną wersję to co?
Balaclava:
Jemu chodzi o dodatki typu lokomotywy, scenerie itp.
mikol:
Faktycznie. Zagapiłem się, przepraszam.
--- Cytat: 7play4game w 08 Sierpnia 2012, 09:29:00 ---Raczej ułatwiło by to niezaawansowanym użytkownikom posiadanie najlepszej wersji zwłaszcza, że niektórzy nie odwiedzają forum z publikacjami.
--- Koniec cytatu ---
A wziąłeś pod uwagę fakt, iż taki serwer na dodatki posiada duża ilość gier, które nie posiadają swojego forum? Bez obrazy, pomysł jest ciekawy ale po co naprzykrzać się komuś na siłę z pobieraniem dodatków? Jak sam wspomniałeś, mamy genialne forum i genialny (to nie sarkazmy) dział na nim o nazwie Publikacje. Użytkownik Symulatora, jeśli chce mieć dany dodatek wejdzie sobie i pobierze z Publikacji. Jeśli nie chce - nie pobierze.
Czy tak trudno jest pobrać najnowszą wersję Symulatora z Publikacji? Uważam, że nie ma potrzeby zmuszać nikogo do pobierania dodatku.
SKP:
Rainsted z założenia miał pełnić taką funkcję: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,6252.msg63023.html#msg63023. W Rainstedzie jest nawet zakładka Instalator.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej