Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Launcher w Maszynie
Ra:
Mi przestało specjalnie zależeć na dopracowaniu instalatora gdy zająłem się edytorem, a potem poprawkami w EU07.EXE. Jest jakiś problem organizacyjny z przygotowaniem paczek do automatycznego instalowania. Mimo iż maksymalnie przygotowałem automat do zbierania informacji o plikach, nadal są zaległości z 2010 roku:
http://eu07.rainsted.com/archives/
Nadal jestem otwarty na propozycje, jak by to można było zrobić lepiej. Moje propozycje się nie przyjęły i nie cieszą się zainteresowaniem.
libertyn89:
Wysłałem kiedyś swoje propozycje Ra, ale tak jak wspomniał zajął się edytorem i EXE. W załączniku zrzut ekranu z tego co wtedy zaproponowałem [zdaję sobie sprawę, że grafika nie porywa, a sama koncepcja swoje latka już ma :)]. Jakby ktoś był zainteresowany mogę udostępnić opis.
Jeżyk:
Sam raczej zielony jestem w programistycznych sprawach, ale zawsze gdyby ktoś się porwał na takie coś to mogę testować(doświadczenie z otwartych betatestów sc2) i pomóc albo zrobić całą potrzebną grafikę, także w 3d oraz krótkie "GIFowe" animacje.
Ra:
Z programowaniem nie ma problemu, potrzebny jest raczej szczegółowy opis, jak ma to działać i jak wyglądać.
Dodano: 08 Sierpnia 2012, 18:25:02 No i ja byłbym za tym, żeby zamiast wydawania paczek całościowych były by paczki aktualizacyjne, pobierane automatycznie. Wtedy paczka całościowa powstawała by jako złożenie aktualizacji. PC2009 powstała po to, by wprowadzić tekstury DDS, w PC2010 miał być powrót do TGA, a w PC2011 pojawiły się pliki E3D zamiast T3D. Zmiany te były dosyć radykalne i miały wpływ na większość plików w paczce, a obecnie nie ma pilnej potrzeby na wydanie nowej paczki całościowej. Poważniejsze zagadnienia typu zmiana struktury katalogowej, użycie terenu E3D, czy podział scenerii na komórki wymagają jeszcze pracy. Strukturę katalogową w paczce można w miarę szybko zmienić, większym problemem jest dostosowanie do niej scenerii w formacie MAX i RSF, a także udostępnienie narzędzia do konwersji scenerii dostępnych poza oficjalną paczką.
Szycha441:
Ale wtedy użytkownik symulatora byłby uzależniony od internetu. W obecnej sytuacji idziemy np. do kolegi, pobieramy dodatek, który jest potrzebny i sami go instalujemy. Gdyby taki luncher wszedł w życie myślę, że było by to tylko na rękę tym co są podłączeni do neta. A nie każdy użytkownik go ma. Więc trzeba się zastanowić dobrze nad ewentualnym wcieleniem takiego pomysłu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej