Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Launcher w Maszynie

<< < (3/11) > >>

Jeżyk:
W takim razie ja przedstawię moją ideę dotyczącą startera. Dodam, że okno było by otwierane nie okienkowo ale na cały pulpit. Niestety niektóre rzeczy potrzebowały by "modernizację" exe.

W załączniku układ głównego menu na przykładowa rozdzielczość monitora 1280x1024.

Każdy inny element ma swój kolor:

Zielony - elementy głównego menu

START - wybieramy scenerię(pokaże się info o scn oraz dostępne składy)> skład( pokaże się info o pogodzie, czasie, zadaniach itp) - nie będzie wyboru exe, a w polu info nie będzie żadnego info o wersji

SERWER RUCHU - obecnie nie będzie możliwości wyboru no chyba że powstanie;)

USTAWIENIA - podobny wygląd jak teraz tylko poukładane w kategoriach - dźwięk | grafika | sterowanie(możliwa zmiana klawiszologi wg. gustu | gra(wybór poziomu zaawansowania - obecnie "prosty , normalny, specjalny" i inne pierdoły które jeszcze się wymyśli)

DODATKI - taki updater - łączył by się w celu aktualizacji

TABOR - po katalogowane jak w ustawieniach wszelkie rzeczy od taboru np. jak w rainstedzie "tabor posiadany" , "składy" itp.

AUTORZY - krótkie info o autorach

WYJŚCIE - zamyka program

Pomarańczowy - minimalizuje program do paska w win i otwiera wybrana opcję...

POMOC - przenosi na stronę www pomocy.

FORUM - przenosi na stronę www forum.

EDYTOR - otwiera edytor map(taki jak teraz).

Szary - z elementami nie można nic zrobić...

Czerwony - pasek ładowania sceneri - zakładam, że po wybraniu scn i kliknięci przycisku start ładowała by się ona w tle a jej postęp wyświetlony był by na pasku, po załadowaniu w miejscu paska pojawił się by przycisk "wejście do symulacji" odpalał by on eventy (shift+1...) a nas przenosił do symulacji.

Ciemno zielony - wszelakie info o exe, starterze itp.

Biały - w tym miejscu były by różne zdjęcia kolei co chwili się zmieniające w płynnym przejściu(pojawianiu się, zanikaniu), w zaznaczonym miejscu było by info na ich temat np. jaka stacja... oglądane np podczas ładowania scn.

Oczywiście wszelkie rzeczy są do zmiany i ustalenia.

Szycha441:
Idea super tylko nie możemy uzależnić naszego smyka od internetu.

Ra:
Ja mam internet stacjonarny od 10 lat, więc w obecnych czasach jest to raczej standard. Ostatnio sobie kupiłem Railworks 3 Train Simulator 2012 za 2.99 euro i chociaż poraża brakiem związku drutów ze słupami, ograniczonym sterowaniem i słabym działaniem hamulców przy niskich prędkościach, to nie daje się uruchomić bez wcześniejszego zalogowania na Steam.

Jeżyk:
To jak twój kolega ma internet niech on zaktualizuje symka a potem ci nagra na dysk. Zresztą nikt nie powiedział, że to ma być online aby grać nie trzeba neta.

Szycha441:
No też prawda. Ale niech większość użytkowników się wypowie i wtedy można zadecydować ewentualnie. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej