Pytanie jak wyżej. I w końcu jak - są nieodłącznym elementem komunikacji radiowej, czy są tak sporadyczne, że można przyjąć iż ich nie ma?
Tak, można przyjąć iż ich nie ma, nie robić problemów i nie stawać w obronie osób poniżej 12 roku życia.
Zatem skąd te wszystkie głosy o ich koniecznej obecności?
Chciałem, aby wszyscy byli w tym względzie równouprawnieni. Widać, nie warto.
Szkoda, że tylko w tym.
Skoro zarzucasz mi nierówne traktowanie kogokolwiek w czymkolwiek, to bardzo proszę o dowody.
Tu nie chodzi o prezentację, a o Użytkowników małoletnich.
Więc skoro myślisz o użytkownikach małoletnich, spraw aby była wersja -12 i byłoby w niej sterowanie strzałkami(mówię zupełnie poważnie i nie przesadzam).
Czyli mam rozumieć, że obecny sposób sterowania w symulatorze jest nieetyczny?
Bo użyłem skrótu myślowego. A że uważam, iż wulgaryzmy nie są +12 tylko +18, to też tak napisałem.
A ja uważam, że symek powinien być najlepiej +24 bo prowadzenie pociągu to odpowiedzialna rzecz. Wpadamy w paranoje, Quark-t. Szkoda, że tam gdzie chcesz odwołujesz się do jakichś dokumentów, a jak Ci pokazałem, że te treści które są obecnie mogą być +12 to jakoś się wymigujesz. ;-)
A najlepiej, jakby prawo używania symka mieli tylko maszyniści, i tylko na pojazdach, na które mają dopuszczenie, tak? Zgadzam się, takie myślenie to paranoja. Pokazałeś, że treści mogą być +12. A ja pytam - widziałeś takie oznaczenie przy paczce? Widziałeś gdzieś ustalenia tutaj dolnej granic wieku? Bo z tego co wiem, symulator ma być bez limitów, dla wszystkich. Nie ma sprawy. Wrzucamy symbol +12, może być nawet i +7. Dyskusja się toczy o tym, aby nie musieć tego stosować wcale.
Panowie, spokojnie. Przecież można dawać innym swoje dodatki, niekonieczne na tym forum. Wilk syty i owca cała.
Otóż to.
Otóż to. Dał przykład @Sigman, że nie jest to wcale ani straszne, ani niewykonalne, ani nie ma z tym związanych konsekwencji.
@CSM - a wg mnie byłoby tak:
User: Dlaczego zniknęły przekleństwa z radia?
Mod/Admin/BT/Dev/WPC: Bo tak zdecydowano, że trzeba brać pod uwagę wszystkich użytkowników MaSzyny. Nie podlega to dyskusji. Jeśli ktoś chce mieć k*rwy na radiu, to niech korzysta z plików .wav z PC11.
User: Znowu robicie coś za plecami userów. Robicie sobie zabawkę i zmieniacie elementy wg własnego widzimisię (..).
Itd., i kolejne żale na innym forum jak to tutaj źle traktują miłośników bluzgów.
Tak, to wszystko nie ma sensu. Nie ma sensu też kontynuowane tego wątku. I tak zrobione będzie wg ustaleń końcowych odpowiednich osób, szarym użytkownikom nic do tego. Społeczność MaSzyny też nie ma racji bytu, bo kolejne osoby informują o działalności na własną rękę. Dla mnie ten wątek się wyczerpał, ale go nie zamykam, by nie być posądzonym odbieranie wolności wypowiedzi. Uprzedzam jednak, że z powodu dzisiejszych wydarzeń w moim życiu prywatnym prawdopodobnie nie będę w stanie w najbliższym czasie logować się na Forum i uczestniczyć w jego życiu, w tym przeglądać ten wątek. Wszelkie sprawy prywatne proszę o kierowanie przez e-mail i cierpliwość, bo mogę nie odpisywać od razu.