A możesz napisać po ci Ci wywalenie ukształtowania terenu? Bo wydaje mi się, że trzeba to zrobić w 3ds-ie..... Ale mogę się mylić....
Chciałem sprawdzić czy rzeźba terenu ma wpływ na FPS. Sądzę, że tak bo w Testowie tam gdzie stoi SM03 (w okolicy są góry) spada mi znacząco FPS (z 30 na płaskim terenie do 6). Natomiast w bochni (jest tam chyba więcej eventów, ale teren jest płaski) mam od 13 do 16 FPS.
Mi się wydaję, że na FPS górki mają jakichś wpływ. Ale wg mnie nie aż taki, aby spadało fps z 30 do 6 tak jak piszesz.... Być może zobacz, czy nie ma w pobliżu górek jakichś obiektów (budynki, drogi, rzeki, itp.) bo chyba to też od tego zależy.[/quote]
Witam.
FPS spada wyłącznie przez teren, eventy, budynki i tabor. Jednym słowem wszystko ;) Górki mają duuży wpływ na FPS. Różnie to bywa, bo jak teren jest szczegółowy , to zawiera dużo polygonów. A to żre pamięć i traska dużo miejsca na dysku zabiera. A jak polygonów jest mniej, to teren jest mniej szczegółowy i traska jest lżejsza. I oczywiście pamięci starcza na resztę innych rzeczy ;-) ...............
Pozdrawiam.