Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Tekstury - początki

<< < (7/19) > >>

Tyrystor:

--- Cytuj ---Tak jak napisałem, paluszka można stosować ale z odpowiednim pędzlem.
--- Koniec cytatu ---
I tak można zdziałać dużo rzeczy np. zamaskować linię między częściami tekstury, spowodowaną np. że jedna część jest jaśniejsza od drugiej.

Cesky Kretek:

--- Cytat: Tyrystor w 06 Sierpnia 2011, 08:29:09 ---zamaskować linię między częściami tekstury, spowodowaną np. że jedna część jest jaśniejsza od drugiej.

--- Koniec cytatu ---
Hmm... takiej sytuacji być nie powinno, bo mimo łagodnego przejścia różnice będą widoczne.
Co do kwestii maskowania itp. - mówię o PS - bardzo dobrze sprawdza się stempel z obniżoną mocą krycia (60-80%).

Pozdrawiam

kamil1306:
Hej koledzy:) Mam taki problem, ćwiczę sobie nakładanie tekstury ze zdjęć na EU07 ale mam kłopot bo zdjęcie jest większe niż układ tekstury który już otworzyłem gotowy z maszyny i gdy wycinam kawałek ze zdjęcia i wklejam na tą teksturę to mi się to nie pokrywa np. rozmiar okna.

KormaK:
Po prostu użyj narzędzia do skalowania obrazka i zmieniaj wymiary zdjęcia tak, aby były zachowane proporcje jak na oryginalnej teksturze. :) Oczywiście zakładam, że robisz teksturę w GIMPie.

kamil1306:
Tak korzystam z Gimpa, ale możesz powiedzieć co i gdzie wcisnąć aby uzyskać taki efekt?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej