Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Tekstury - początki

<< < (8/19) > >>

KormaK:
Pokazany guzik w załączniku. :) Oczywiście najpierw wklejasz zdjęcie, a potem naciskasz ten guzik od tej funkcji i skalujesz (klikasz LPM na obrazek, trzymiesz i odpowiednio powiększasz/zmniejszasz ruchem myszki).

kamil1306:
Napotkałem kolejny problem pracy w Gimpie. Czy jest możliwość zrobienia tak, aby ten kawałek który wycinam ze zdjęcia był lekko przeźroczysty bo na oko to ciężko jest odpowiednio wszystko dopasować chyba że po małych kawałeczkach sklejać teksturę.

Po zmianie wersji forum na 2.0 nie działa skrypt automatycznego łączenia ostatnich wypowiedzi jednego użytkownika. Nie zwalnia to jednak z konieczności przestrzegania Regulaminu, a zwłaszcza zapisu w punkcie 12 obowiązków Użytkownika. Osoby nagminnie naruszające ten punkt Regulaminu nagradzane będą przyznaniem ostrzeżenia.
/Żuk

Davidsonxx:
Okno Warstwy (Ctrl+L) i przestawiasz krycie odpowiedniej warstwy suwakiem u góry. Jeżeli masz jedną warstwę, to wytnij z niej interesujący Cię element i wklej jako nową warstwę.

Cesky Kretek:

--- Cytat: kamil1306 w 20 Sierpnia 2011, 10:25:09 ---Napotkałem kolejny problem pracy w Gimpie. Czy jest możliwość zrobienia tak, aby ten kawałek który wycinam ze zdjęcia był lekko przeźroczysty bo na oko to ciężko jest odpowiednio wszystko dopasować chyba że po małych kawałeczkach sklejać teksturę.
--- Koniec cytatu ---
Czy chodzi Ci o płynne przejście pomiędzy fragmentami tekstury, czy samą zmianę procentu krycia?

kamil1306:
Cesky chodzi mi raczej o samą zmianę procentu krycia, ale jak już wspomniałeś o płynnych przejściach to jeśli możesz to mi i to wytłumacz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej