Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Film Instruktażowy: Operowanie widokiem
chyzy17:
@adzik
W Sony Vegasie polecam przy renderowaniu materiału wybrać: MPEG-2. Materiał zajmuje dużo mniej niż avi. Jako przykład napisze, że składałem filmik, który trwał z 15 minut. Format avi zajmuje coś ok 2 gb, a mpeg-2 coś ok 300 mb. Ewentualnie później konwertuje sobie materiał programem Total Video Converter do divixa i zajmuje dużo dużo mniej. Kilkadziesiąt mb. Ale jak kto woli ;)
adzik:
Tak jak obiecałem, zamieszczam link do filmiku jeszcze bez lektora, bo w sumie malutka mi strasznie marudzi a niewskazanym jest za tło muzyczne wstawiać arię kilkumiesięcznej córeczki, dlatego głos podłożę wieczorkiem.
Zastanawiam się jeszcze czy wstawiać muzykę jako tło czy zostawić samego lektora (czytaj mnie).
@Ra, nie będę wstawiać tego jako tekst, opowiem o tym na filmiku.
@chyzy17 - Zależy jaki format kompresji ustalasz - dla mnie np. filmik w dobrej jakości trwający te 3 minuty zajmuje 50 mb. Nie jest to dużo biorąc pod uwagę, że wszystko ma być dobrze widać - szczególnie detale.
Link:
P.S. Ładnie wygląda w jakości HD - ale to dopiero jak zrobie wersję RC1 :)
REWIZOR:
Nooo, film spodobał mi się, działaj dalej.
adzik:
Hmm... Mam problem. Podczas dodawania jednego tracku audio do Sony Vegas Pro, renderowaniu i wrzuceniu na Youtube - działa. Natomiast po dodaniu drugiej ścieżki z nagranym głosem, rendering przebiega pomyślnie, jednakże wrzucenie na serwis online skutkuje zielonym obrazem () i zawieszaniem się serwisu po 3 sekundach odtwarzania. Czy ktoś wie czego może to być przyczyna? Przyznam się, że męczy mnie to od 4 godzin i nie mogę znaleźć jakiegoś logicznie powiązanego zjawiska. Czyżby lektor był aż tak straszny by nie dał się opublikować? :P
szogun:
Pewnie masz coś z Flash Player'em, u mnie odtwarza się bezproblemowo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej