Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Film Instruktażowy: Operowanie widokiem

<< < (5/6) > >>

Sawi:
@adzik to przyspieszenie turbo mógłbyś zademonstrować dłużej, bo tak oglądając ten filmik nie jestem za bardzo pewien czy to do końca pokazałeś.

adzik:
Dobra, zaraz sprawdzę jaką w ogóle wersję teraz mam a jaką wrzuciłem, bo w sumie cholera mnie trafiała i eksperymentowałem "na całego". Skoro mówicie, że działa to zapewne wina leży w moim flash playerze - popatrzę na to później.

Ra:
Trochę masz przesterowany dźwięk i za dużo dmuchasz w mikrofon. Napisz sobie scenariusz, co chcesz powiedzieć i unikaj fraz typu "w ogóle", "jak widzimy (na filmiku)", "tak jak widać", "pokażę parę rzeczy". Z kolei "I to by było na tyle" to zwrot wymyślony przez jednego z satyryków...

No i do przypisania kamery nie jest potrzebny [Ctrl]. Miał być używany do wybiórczego łączenia sprzęgu...

adzik:
Chyba nareszcie uda mi się przedstawić wam kandydata na wersję stabilną ;-) Dokonałem drobnych poprawek, jednak w moim przekonaniu ukazywanie trybu TURBO nie ma sensu, wystarczy wskazać że takie coś jest - użytkownik sam wypróbuje/poeksperymentuje. Następnie lektor - myślę, że już jest dużo lepiej, jednak nadal nie jest to ideał. Aczkolwiek na chwilę obecną nie będę w stanie zrobić, dwa mikrofony w koszu, a z pozostałych trzech jeden jako tako się nadaje do nagrywania w moim pokoju. Rozmieszczenie mikrofonu względem źródła głosu i ustawienia podbicia sygnału do dopracowania.
Postanowiłem zrobić dwie ścieżki dźwiękowe, nie wiem która bardziej Wam przypadnie do gustu. Mnie się podobają obie z lekkim wskazaniem na blues'a. I tutaj do Was pytanie: Poziom dźwięków pomiędzy tło a lektor - głośniej/ciszej? Starałem się dobrać poziomy, jednak bardziej obiektywnym będzie test wśród innych zestawów audio i słuchu końcowego odbiorcy.

Link 1, RC1, Lektor 2, Podkład 1:
Link 2, RC1, Lektor 2, Podkład 2:

Ra:
Masz tendencję do modulowania głosu i przeciągania na wysokie tony, co trochę dziwnie brzmi. Ja co prawda nie nagrywałem dużo, ale musiałem poćwiczyć mówienie każdego zdania kilka razy, zanim udało mi się nagrać bez modulowania. Niemniej jest lepiej. Co do podkładu, to jak dla mnie jest OK.

Nie wiem, skąd wziąłeś klawisze od [1] do [6], bo powinny działać od [1] do [9], a [0] to na ogół jest ustawiany w eu07.ini.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej