Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Film Instruktażowy: Operowanie widokiem
adzik:
Witam,
Po przełamaniu trudności ze współpracą poszczególnych komponentów oprogramowania i ekspresowym kursie tworzenia materiałów wideo pragnę zaprezentować postęp moich prac nad jednym z kilku w serii filmików typu "Naucz się sam, my tylko pokażemy jak", czyli popularne filmy instruktażowe.
Pierwszy film nosi tytuł "Operowanie widokiem", ma na celu ukazanie możliwości operowania kamery i poruszania się. Na chwilę wysyłania tej wiadomości jest to wersja beta oznaczona numerem 0.60.
Film ZAWIERA:
- czołówkę serii (Tak, ten efekt jest zamierzony)
- Wstęp do filmiku
- Film właściwy
- Opis tekstowy
Film NIE ZAWIERA:
- Ścieżki dźwiękowej
- Lektora
- Sugestii użytkowników
Link do filmu:
Ra:
Czołówka wraz ze wstępem jest zbyt długa (tzn. 30 sekund na to to za dużo). Poruszanie się w górę i dół działa również w kabinie. Działa również ustalenie kierunku patrzenia za pomocą lewego i prawego przycisku myszy. Wypadało by też wrócić do kabiny. Poza tym jest super i oby tak dalej.
MaciejM:
Film naprawdę dobry, dopracowany. Wszystko jest napisane jedną czcionką, to również plus. Tylko jedno ale. W filmie napisałeś "MaSzyna - Symulator pojazdów trakcyjnych" a nazwa to "MaSzyna - ...szynowych". Jak widać jest to beta filmu więc będzie możliwość poprawy. Powodzenia.
szczawik:
No i operować widokiem można w osiach x, y, z, a nie tylko x i y:)
adzik:
--- Cytat: Ra w 08 Lipca 2011, 20:49:43 ---Czołówka wraz ze wstępem jest zbyt długa (tzn. 30 sekund na to to za dużo). (...) Wypadało by też wrócić do kabiny.
--- Koniec cytatu ---
Czołówkę planowałem tak na 15 sec. Zrobiłem trochę dłuższą by było z czego ciąć. Co do powrotu do kabiny, to rzeczywiście - jak najbardziej.
--- Cytat: macius5991 w 08 Lipca 2011, 20:55:23 ---W filmie napisałeś "MaSzyna - Symulator pojazdów trakcyjnych" a nazwa to "MaSzyna - ...szynowych".
--- Koniec cytatu ---
Kurczę, w pliku czołówki zmieniłem ale widocznie nie zmieniło się w reszcie. Dobra uwaga, zaraz to dopracuję.
--- Cytat: szczawik w 08 Lipca 2011, 20:59:22 ---No i operować widokiem można w osiach x, y, z, a nie tylko x i y:)
--- Koniec cytatu ---
Rzeczywiście. To miałem na myśli. Człowiek czasami się zapędzi w skrótach myślowych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej