Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Film Instruktażowy: Operowanie widokiem

<< < (3/6) > >>

chyzy17:

--- Cytat: adzik w 08 Lipca 2011, 23:10:32 ---(a jak ktoś nie wie, niekompresowane pliki wideo potrafią skonsumować DUUUŻO miejsca - przykład? pokazany filmik bez kompresji zajmuje... 1,66 GB).

--- Koniec cytatu ---

W jakim Ty to formacie zapisujesz i jakim programem składasz? Ja też miałem taki problem, że filmiki zajmowały dużo miejsca, pomogła zmiana zapisu z avi do mpeg.

adzik:
Składam od nagrania w HyperCam2, poprzez obróbkę materiału źródłowego w VirtualDub, następnie właściwa edycja następuje w Sony Vegas Pro. Od nagrania do edycji używam nieskompresowanego materiału, dopiero plik wynikowy kompresuje albo do .avi z użyciem Xvid'a albo do wmv z użyciem kodeca WMV11. Do tego jeszcze eksperymentuje z różnymi formatami, by zarówno obraz jak i rozdzielczość były na dobrym poziomie.

Ok, małe zmiany w wersji 0,75, którą renderowałem w nocy:
A teraz właśnie renderuję wersję 0.77. Link wrzucę jak tylko skończy się upload na serwer.

szogun:
Lepiej było by nagrywać Fraps'em. Nie dość że byłaby ścieżka dźwiękowa, to FPS też byłby lepszy.

Ra:
Świetnie! Ale LPM i PPM w kabinie powodują różne efekty, jeśli nie jest się na miejscu mechanika. Ustawianie kamer w scenerii działa pod warunkiem, że nie zostały one określone w pliku scenerii (aktualnie nikt tego nie użył). Kamerę zapamiętuje się samym klawiszem z cyfrą. Przytrzymanie PPM niweluje efekt przestawienia kamery (może co najwyżej powodować drganie obrazu). Również ciekawy efekt można uzyskać trzymając LPM i poruszając się na bok.

adzik:

--- Cytat: szogun w 09 Lipca 2011, 12:01:06 ---Lepiej było by nagrywać Fraps'em. Nie dość że byłaby ścieżka dźwiękowa, to FPS też byłby lepszy.

--- Koniec cytatu ---

Mi wystarczy rzędu 40 FPS :) Co do ścieżki audio, specjalnie jest wyłączona

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej