Mamy dużo ciekawych scenerii. Najlepsze i w miarę długie są na Linii053, Linii546 i Linii61.
Jeżeli chodzi o pociągi pospieszne to brakuje natomiast tego, że skład pociągu pasażerskiego wystawia nam jakaś SM42 a my później w peronach się podczepiamy. Oczywiście próba hamulca musi też być ! No i odjazd do stacji docelowej. Jeżeli chcemy poczuć się jak prawdziwi maszyniści to jazda powinna trwać co najmniej około godziny. Na koniec odczepienie od składu, manewry na szopę (o ile sceneria takową posiada) lub komunikat przez radio, że podmiana czeka na nas w peronach i koniec misji. Drobiazgi ale jak urealniają symulator.
Jak wspomniałem wcześniej o tych próbach hamulca. W niektórych misjach ledwo co się podczepimy pod skład towarowy, za nim zmienimy kabine, uruchomimy się i cały skład się wyluzuje to już semafor podaje wolną drogę. W misjach pasażerskich też by się przydało. Chodzi mi głównie o nagrania z radia gdy rewident każe zahamować i wyluzować skład.
Różne są pomysły na wymarzone scenariusze. Ja najbardziej lubię w wolny czas zasiąść za symulatorem i przemierzać wirtualne szlaki pociągiem pospiesznym. Raczej to nie możliwe ale jakby połączyć Linie546, Linie053 i Bałtyk. Gdyby już tak było to chciałbym żeby powstała taka misja pociągiem pospiesznym z Nowego Świata do Bałtyk Miasto przez Krosowo, Rabinów, Dzierżawa, Dębica, Turów, Sandomierz, Alakowice, Bałtyk Gł. Wtedy naprawdę byłaby konkretna misja na pociąg pospieszny.