Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Jak odpalic edytor tras JET
prof_klos:
Gdzieś na forum był link do paczki Krzyśka gdzie upakował Jawę, którą zainstalowałem i poszło aż miód.
Kwestia - znaleźć ten link...
Żabek:
--- Cytat: "prof_klos" ---Gdzieś na forum był link do paczki Krzyśka gdzie upakował Jawę, którą zainstalowałem i poszło aż miód.
Kwestia - znaleźć ten link...
--- Koniec cytatu ---
To jest dokładnie to co wkleiłem wyżej :)
Cały wątek jest w pomocy, tutaj :)
201E-003:
--- Cytat: "Grzesiek" ---
E tam: "nie odpali". Trzeba tylko ustawić poprawnie CLASSPATH. Musi ona zawierać '.', czyli "bieżący katalog" na początku, czyli np.:
--- Kod: ---CLASSPATH=".;jakas_inna_sciezka;jeszcze_inna"
--- Koniec kodu ---
--- Koniec cytatu ---
Mógłby mi ktoś pomóc z tym właśnie parametrem CLASSPATH? Bo wygląda na to, że o to właśnie się rozchodzi, lecz niestety nie umiem sobie z tym poradzić. Co powinien zawierać parametr "classpath'? Odnośnik do czego konkretnie, do jakiego pliku? Ktoś może podać przykład takiego kodu, który trzebaby tam wkleić, a ja odpowiednio do moich potrzeb zmieniłbym tylko jego fragmenty (lokalizacje) ?
--- Kod: ---".;jakas_inna_sciezka;jeszcze_inna"
--- Koniec kodu ---
Jaką mam javę pisałem wyżej.
ENKA:
--- Cytuj ---Ja, w swoim systemie, poczyniłem następujące ustawienia:
Kod:
set PATH=%PATH%;C:\j2sdk1.4.2_06\bin
set CLASSPATH=.
set J2D_D3D=true
Mówiąc krótko: binaria Javy (np. java.exe) są objęte systemową ścieżką wyszukiwania (zmienna PATH). Zmienna CLASSPATH zawiera wartość będącą bieżącym katalogiem ("."), gdyż w nim właśnie znajdzie Java potrzebne programowi pliki klas. Ostania zaś zmienna J2D_D3D określa, że będziemy używać biblioteki DirectX Java 3D API.
--- Koniec cytatu ---
To cytat z turtoriala Jarasa.
Gdzie można "poczynić" takie ustawienia?
201E-003:
ENKA, jeśli masz taką samą Javę jak ja, to spróbuj do pliku JET.bat wkleić taki kod:
--- Kod: ---@echo off
set PATH=%PATH%;C:\j2sdk1.4.2_06\bin
set CLASSPATH=.
set J2D_D3D=true
java org.jet.Jet
--- Koniec kodu ---
Mi zadziałało! :D Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej