Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Jak odpalic edytor tras JET

<< < (8/10) > >>

Sm 42 driver:
Witam.
Próbowałem już różne sposoby ale żaden nie działa.:(
Ściągnąłem paczkę jawy kolegi Krzyśka, zainstalowałem, ale wraz nie działa.
Co się dzieje po wywołaniu pliku jet.bat? Wyskakuje takie DOS-owskie okienko w środku pojawia się jakaś jedna linijka tekstu, ale potem wszystko znika. Dzieje się to w ułamku sekundy, tak, że nawet nie mogę przeczytać co tam jest napisane.  Jak ktoś wie co tutaj z tym da się zrobić to proszę o pomoc.  Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Sm 42 driver

201E-003:
Sm 42 driver, a próbowałeś tak jak zrobiłem to ja? Miałem również ten sam problem. Spróbuj przez Panel Sterowania -> Dodaj/usuń programy usunąć javę, którą masz, zainstaluj tą, którą ja mam:
--- Cytuj ---Java 3D 1.3.1 (OpenGL) SDK
Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2_06
--- Koniec cytatu ---
, a później do pliku jet.bat wklej kod:
--- Kod: ---@echo off
set PATH=%PATH%;C:\j2sdk1.4.2_06\bin
set CLASSPATH=.
set J2D_D3D=true
java org.jet.Jet
--- Koniec kodu ---
Spróbuj na spokojnie, krok po kroku, a potem poinformuj mnie, czy działa.
Pozdrawiam, Dimekk.

Sm 42 driver:
To znowu ja. :) Zrobiłem tak jak Ty dimekk ale wraz nie działa. Jakbyś mógł zarzucić linkami do swojej jawy bo ja mam jakąś inną.
Serdecznie dziękuję.

201E-003:
Tutaj: http://www.sendspace.com/file/d3nvcu masz tą javę, wypakuj to gdzieś, wpierw przez dodaj/usuń programy usuń wszelką "starą" javę i zainstaluj te pliki, o których pisałem wyżej. Później zmień wpisy w jet.bat (no chyba, że zrobiłeś już to wcześniej,tak jak prosiłem). Powinno zadziałać. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za okazaną pomoc! ;)

Krzysiek626:

--- Cytat: "Sm 42 driver" ---To znowu ja. :) Zrobiłem tak jak Ty dimekk ale wraz nie działa. Jakbyś mógł zarzucić linkami do swojej jawy bo ja mam jakąś inną.
Serdecznie dziękuję.
--- Koniec cytatu ---

@Żabek dał link do Jawy potrzebnej do uruchomienia JETa. Podał też link do wątku na ten temat.
Powtórzę, całą Javę należy usunąć z dysku. Wchodzimy do panelu sterowania i w menu dodaj/usuń programy odinstalowujemy wszystko co mieliśmy do tej pory z Javy. Po usunięciu wszystkich instalacji które nie działały, instalujemy to co jest pod linkiem @Żabka, można to znaleźć równierz na serwrze podanym w mojej stopce. Instalujemy oba pobrane pliki. Prawie niemożliwe żeby nie zadziałało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej