Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Zdjęcia poglądowe wagonu Bdhpumn.
ShaXbee:
Cześć,
--- Cytat: Kacu w 12 Marca 2011, 17:52:28 ---No i stanąłem z robieniem przedsionka. Do tego wagonu jest chyba najmniej zdjęć i materiałów na internecie... Nie wygląda to zbyt FPS'ożernie? Co do poly to jest więcej, bo mam praktycznie cały wagon ukryty (plane ścian, podłóg i sufitów, główna bryła wagonu), bo na razie się z tym przedsionkiem męczę.
--- Koniec cytatu ---
Planujesz zrobić wersję uproszczoną wnętrza? Jeżeli tak to mógłbyś np spłaszczyć podłogę, zamienić hamulec ręczny na płaski plane z teksturą, odchudzić lub usunąć niektóre ramki etc.
Rudzik:
No myślałem po przeczytaniu tematu o otwieraniu drzwi na stacjach. Nawet przebiegło mi przez myśl wnętrze widoczne z zewnątrz, ale to już troszkę roboty, ale da się wykonać;) I wcale nie musi być FPS'o rzerne;) Tylko jak mówię, nie mam jak na razie dokończyć pełnej wersji, z której bym robił uproszczoną.
A o zdjęcia prosiłem...
EDYTA
No to teraz mam zamysł wnętrza widocznego z zewnątrz, to półpiętra dla kierpociów i przedsionki obok WC do przejść wagonowych też są potrzebne.
Cesky Kretek:
--- Cytat: Kacu w 05 Maja 2011, 18:39:38 ---No myślałem po przeczytaniu tematu o otwieraniu drzwi na stacjach. Nawet przebiegło mi przez myśl wnętrze widoczne z zewnątrz, ale to już troszkę roboty, ale da się wykonać;) I wcale nie musi być FPS'o rzerne;) Tylko jak mówię, nie mam jak na razie dokończyć pełnej wersji, z której bym robił uproszczoną.
A o zdjęcia prosiłem...
EDYTA
No to teraz mam zamysł wnętrza widocznego z zewnątrz, to półpiętra dla kierpociów i przedsionki obok WC do przejść wagonowych też są potrzebne.
--- Koniec cytatu ---
No i dobrze. To samo powinno się zrobić z normalnymi wagonami osobowymi. Nie trzeba robić szczegółowego wnętrza, tylko jak najprostsze bryły/plane z odpowiednią teksturą, do tego kanał alpha na okna i kolejna 'nowość' w symku. :) Powodzonka w projekcie.
Rudzik:
Nie alfa na okna, tylko myślałem nad powycinaniem w modelu, żeby nie było problemów z ewentualnymi przesunięciami. I delikatne modele okien. Nie zabiorą dużo FPS. Co Wy na to?
Patrykos:
--- Cytat: Kacu w 05 Maja 2011, 19:05:55 ---Nie alfa na okna, tylko myślałem nad powycinaniem w modelu, żeby nie było problemów z ewentualnymi przesunięciami. I delikatne modele okien. Nie zabiorą dużo FPS. Co Wy na to?
--- Koniec cytatu ---
Myślę jednak, że alpha będzie najodpowiedniejsza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej