Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Zdjęcia poglądowe wagonu Bdhpumn.

<< < (6/8) > >>

Rudzik:
No to można i tak. Dziś może coś pomęczę z dolnym pokładem, bo tylko on się do tego względnie nadaje.

Ale jak nie będzie zdjęć, to nici z wnętrza widocznego z zewnątrz.

youBy:

--- Cytat: Patrykos w 05 Maja 2011, 19:07:34 ---Myślę jednak, że alpha będzie najodpowiedniejsza.

--- Koniec cytatu ---
Ja myślę, że jednak nie. Jestem za wycięciem.

Rudzik:
No to jak wycięcie to mówcie, to pogada się z Szogunem czy by się tego podjął (w końcu to jego model i maxa ma).

szogun:
Jak chcesz to Ci prześlę, mi się nie chce w tym grzebać.

Ra:
Przezroczystość robiona teksturą ma kiepskiej jakości brzegi. Drugi problem się pojawia, gdy patrzymy przez kilka przezroczystych tekstur. O ile jeszcze drzewa i inne przezroczyste modele da się jakoś ewentualnie posortować, to rozbijanie pojazdu na pojedyncze trójkąty w celu ich posortowania jest już raczej mało realne.

Poza tym, zjadaczem FPS są namnożone niepotrzebnie submodele, a nie trójkąty. Nie ma większego sensu oszczędzanie kilkudziesięciu trójkątów, jeśli traci na tym jakość, albo komplikuje to mapowanie tekstury. Trójkąty są obecnie trzymane w karcie graficznej, a ona przetwarza je równolegle. Spowolnienia są na submodelach, gdyż dla każdego oddzielnie wykonywana jest zmiana tekstury, a także mnożenie macierzy (z zapamiętaniem na stosie aktualnej i zdjęciem jej po wyrenderowaniu submodelu). Przykładowo, wszystkie siedzenia powinny być jednym submodelem, opłacalne jest również łączenie różnych tekstur w tym celu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej