Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Zdjęcia poglądowe wagonu Bdhpumn.
Rudzik:
Miałbym prośbę. Zacząłem się głębiej bawić 3D Studio Maxem, tworząc (a przynajmniej chcę spróbować) wnętrze wagonu Bdhpumn. Na razie tak na gotowo udało mi się zrobić tylko ściankę w załączniku. Resztę głównych ścian i podłóg też mam, ale to na razie kolorowe plane'y. Na obecną chwilę korzystam tylko z tego, tego i tego zdjęcia. Właśnie w związku z brakiem zdjęć, pytam was, czy nie macie czasem w swoich zbiorach zdjęć wewnątrz tego wagonu. Nie muszą być na tekstury, tylko poglądowe. Przedsionek, góra, dół, zejście. W mniejszym stopniu półpiętro, bo tam kamera pasażera nie będzie zaglądać. Jeśli ktoś miałby dostęp do tych wagonów, lub nimi jeździł, to można by coś pocykać. I jeszcze pytanie: czy ta ścianka z załącznika jest na obu końcach wagonu taka sama (ręczny, manometry) czy różni się? Z góry dzięki za odpowiedż i materiały;)
Może uda mi się go zrobić, jak jako tak opanuję 3DS Maxa i nie zabraknie mi chęci. Do jazdy za pasażera się przyda.
« Dodano: 12 Marca 2011, 09:32:59 »Jak na razie chodzi mi głównie o przedsionek wejściowy cały i schody z niego na półpiętro.
Bombardier:
http://eu07.pl/userfiles/4984/foto-pseudobohun.rar
Wprawdzie to jest Bmnnopux, ale być może coś Ci się z tego przyda. Jeśli tak, to mogę odszumić zdjęcia i wstawić ponownie.
Rudzik:
Dzięki, już się przydały;) Ma ktoś jeszcze coś? CHodzi mi głównie o ułożenie sufitu, ścianka ta gdzie drzwi na dolny pokład, czy są jakieś śmietniki, gdzie poręcze itp no i wejścia na pół piętro aż do drzwi skrzydłowych.
« Dodano: 12 Marca 2011, 22:44:11 »No i stanąłem z robieniem przedsionka. Do tego wagonu jest chyba najmniej zdjęć i materiałów na internecie... Nie wygląda to zbyt FPS'ożernie? Co do poly to jest więcej, bo mam praktycznie cały wagon ukryty (plane ścian, podłóg i sufitów, główna bryła wagonu), bo na razie się z tym przedsionkiem męczę.
Bombardier:
Lekko wygląda - nie zważasz na ilość segmentów (patrz: obwódki manometrów). Po co ustawiać 5, skoro model będzie wyglądał identycznie, jak przy ustawieniu na 1?
Rudzik:
Wiem, robiłem je wczoraj, a wtedy jeszcze nad tym nie myślałem. Jeśli da się coś temu zaradzić (w co wątpię, bo połączyłem Collapse'm tuby manometrów i plane z tarczą) bez tracenia mapowania (bo tego nie nawidzę robić) to zaraz temu zaradzę. Teraz już staram się jak najbardziej "oszczędnie" modelować. Z resztą cały zamysł jest taki, że na pierwszej (bo są 3 kabiny, nie?) będzie tylko przedsionek 1 i dolny pokład, na 2 sam dolny pokład/półpiętro, na 3 górny, zejścia i kawałek półpiętra (nie będę modelował dokładnie, bo po co jak i tak kamera tam sięgać nie będzie). A w widoku z przesionków nie będzie półpięter widać (zdjęcia w szybach drzwi).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej