Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Zdjęcia poglądowe wagonu Bdhpumn.
szogun:
Jakoś po usunięciu Edge vertexy też są usuwane.
Bombardier:
Szogun, Twoja metoda się do niczego nie nadaje. Sprawdź liczbę trójkątów przed i po takim "odchudzeniu". Zapamiętajcie też w końcu, że symulator nie rozumie, czym są poly. Symulator rozumie, czym są trójkąty (triangles, tris, faces).
Kacu, proponuję skonwertowanie do Editable Mesh, wybranie polygon, ew. elements oraz zaznaczenie jednego elementu do odchudzenia (w tym przypadku tego manometru), a następnie dodanie modyfikatora Optimize z listy oraz modyfikowanie wartości (proponuję na początek ruszać tylko Bras, a następnie zobaczyć co robią inne wartości). Łatwo, sprawnie, a co najważniejsze - może zadziała. ;-)
Rudzik:
No nie mówcie, że nikt nie jeździ bohunem. CHciałbym zabrać się za siedzenia na dolnym pokładzie, więc jakbyście dali radę oprócz przedsionka też siedzenie obfotografować, to byłbym wdzięczny.
« Dodano: 18 Marca 2011, 21:11:19 »Część dolnego pokładu udało mi się jakoś z jednego zdjęcia poglądowego zrobić. Ale dalej nie ruszę, bo nie pamiętam jak dokładnie wygląda pod oknami (chodzi mi o śmietniczkę, stolik, itp.) Również półka na bagaż nad fotelem. Nie dokończę pracy bez zdjęć. Te wagony po L.139 dalej jak Bielsko-Biała na południe nie jadą, więc nie mam jak zdjęć zrobić. Tak samo nie mam jak na stację B-B Gł. podjechać, bo pracuję od rana do wieczora 10 km od tej stacji a auto mam uziemione. Dla tego jeszcze raz ponawiam prośbę o zdjęcia. No bo nie mogę dalej nic robić. Screen poniżej.
Nie sugerujcie się liczbą poly, bo to i główna bryła wagonu, parę* niepotrzebnych ciężkich płaszczyzn i boxów, przedsionek i pokład dolny razem.
*)tak, wiem, pisało tu "kał", ale coś mi się z klawiaturą dzieje;)
« Dodano: 20 Marca 2011, 12:16:08 »Udało mi się wyeksportować dolny pokład do MaSzyny. Właśnie brak mi jeszcze tylko półek i rączek hamulca awaryjnego. Nie pamiętam jak są porozmieszczane. Może screen zachęci Was do zdjęć i informacji;)
Cesky Kretek:
Jedyne co się rzuca w oczy to brzydkie mapowanie podłogi i grzejników pod siedzeniem. Reszta nawet ok. Trzymam kciuki za ten projekt.
Rudzik:
Podłoga jest z kawałka pół metra na pół metra. Z tego zdjęcia dokładnie:
http://www.polskakolej.info/details.php?image_id=6450&sessionid=897c6b82cd88461d17c370a7144b8d75
A co do grzejników, to nie mam za bardzo pomysłu, jak to lepiej zrobić. I da się jakoś usunąć "Degenerated triangle"?
« Dodano: 20 Marca 2011, 14:12:34 »I tak jeszcze duperele drobiazgi do skończenia tu i tam, troszkę odchudzę go z niepotrzebnych płaszczyzn. Na 12 oknach już ~1200 poly odchudziłem;)
« Dodano: 30 Marca 2011, 20:34:10 »Praca ciągle stoi, bo nie mam z czego podpatrywać...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej