Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Zdjęcia wagonu Sgs.
WSK:
--- Cytat: Quark-t w 14 Marca 2011, 23:15:46 ---Nie wiem czy był to Sgs, ale widziałem przejeżdżający przez Katowice skład kontenerowy, z 3 x 20ft na kilku wagonach. Zatem kombinacja 20+40 jest jak najbardziej (i chyba też taki opis jest w katalogu wagonów PKP Cargo).
--- Koniec cytatu ---
Tutaj, robiąc metodą ładunków idzie zrobić bardzo wiele kombinacji. Przykładowo: 1x 40ft, 2x 20ft, 3x 20ft, 1x 20ft +1x 40ft. Zapewne takie coś zrobię.
--- Cytat: Quark-t w 14 Marca 2011, 23:15:46 ---Co do kontenerów mała prośba - byłoby fajnie, gdyby można było je postawić solo w scenerii (terminal). No i nie muszą mieć dna (zawsze to 2 tri mniej, przy 5 kontenerach, szósty "gratis").
--- Koniec cytatu ---
Ja bym zrobił z jednego boxa cały terminal. Coś takiego jak w załączniku.
Ra:
Tak na marginesie, można by coś pomyśleć nad wydzieleniem ładunków jako osobnych obiektów. W tej chwili kontenery można ustawiać w scenerii za pomocą odpowiedniego include w pliku T3D, kierującego do odpowiedniej ścieżki w dynamic.
--- Cytat: Quark-t w 14 Marca 2011, 23:15:46 ---No i nie muszą mieć dna (zawsze to 2 tri mniej, przy 5 kontenerach, szósty "gratis").
--- Koniec cytatu ---
No i będę się powtarzał do upadłego, że trójkąty są trzymane w karcie graficznej i tak ±1000 trójkątów nie robi praktycznie żadnej różnicy. Natomiast osobny model wymaga oddzielnego zainicjowania wyświetlania przez procesor i na pewno zajmuje to znacznie więcej czasu i pamięci, niż dwa trójkąty.
maacius:
--- Cytat: Quark-t w 14 Marca 2011, 23:15:46 ---Zatem kombinacja 20+40 jest jak najbardziej (i chyba też taki opis jest w katalogu wagonów PKP Cargo).
--- Koniec cytatu ---
Jest napisane tylko jakie kontenery może przewozić, i jaką ma długość ładunkową. W tym przypadku 18660mm.
Mihau:
Chciałem zauważyć, że kontener 40ft nie zawsze jest ustawiony centralnie na środku wagonu. Często zdarza się ustawić go tak jak na ostatnim screenie tak by zostało miejsce na kontener 20ft.
Krzysiek626:
--- Cytat: Mihau_PCC w 15 Marca 2011, 08:10:15 ---Chciałem zauważyć, że kontener 40ft nie zawsze jest ustawiony centralnie na środku wagonu. Często zdarza się ustawić go tak jak na ostatnim screenie tak by zostało miejsce na kontener 20ft.
--- Koniec cytatu ---
Czy tak nierównomiernie obciążony wagon, może być dopuszczony bez ograniczeń do ruchu?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej