Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Zdjęcia wagonu Sgs.
WSK:
Narazie to one są w modelu .t3d jako submodel z osobną teksturą. Albo można zrobić to jako ładunek, albo każdy kontener osobny model .t3d. Tylko teraz pytanie co by było lepszym rozwiązaniem.
W załączniku dodaje mapę kontenera.
youBy:
Analizując wymiary, dochodzę do wniosku, że jednak pomyliłem wagony. Przy długości ok. 20 metrów jest do dyspozycji ok. 60 stóp długości ładunkowej (a nie 80). Niemniej jednak, widziałem gdzieś informacje nt. wagonów o długości 25 metrów (80 stóp).
adsim:
Mi się wydaje, że jako osobny model wstawiany jako ładunek. Taki kontener to raptem 5 ścian, więc możesz porobić sobie wiele odmian, z różnymi teksturami i w różnych konfiguracjach. Na pewno będzie to zajmowało mniej miejsca niż osobny model wagonu dla każdej opcji. Starter obsługuje już od jakiegoś czasu wybór ładunku z listy dostępnej w chk, więc ile byś tam tych kontenerów, czy innych ładunków nie zrobił, będzie i tak łatwo je wstawić do symka.
WSK:
--- Cytat: youBy w 14 Marca 2011, 22:49:30 ---Analizując wymiary, dochodzę do wniosku, że jednak pomyliłem wagony. Przy długości ok. 20 metrów jest do dyspozycji ok. 60 stóp długości ładunkowej (a nie 80).
--- Koniec cytatu ---
Racja. Czyli np. taka kombinacja jak w moim pierwszym poście-ostatni screen.
--- Cytat: adsim w 14 Marca 2011, 22:50:51 ---Mi się wydaje, że jako osobny model wstawiany jako ładunek. Taki kontener to raptem 5 ścian, więc możesz porobić sobie wiele odmian, z różnymi teksturami i w różnych konfiguracjach. Na pewno będzie to zajmowało mniej miejsca niż osobny model wagonu dla każdej opcji. Starter obsługuje już od jakiegoś czasu wybór ładunku z listy dostępnej w chk, więc ile byś tam tych kontenerów, czy innych ładunków nie zrobił, będzie i tak łatwo je wstawić do symka.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki. Rozjaśniło mi się już jak to wszystko wykonać by miało ręce i nogi. Szkoda, że na cgtextures nie mają kontenerów z logami. Chodzi o loga MAERSK, HappyLloyd itp.
Szanowni użytkownicy, proszę Was o zdjęcia kontenerów jak i samego wagonu typu Sgs 412Z.
Quark-t:
Nie wiem czy był to Sgs, ale widziałem przejeżdżający przez Katowice skład kontenerowy, z 3 x 20ft na kilku wagonach. Zatem kombinacja 20+40 jest jak najbardziej (i chyba też taki opis jest w katalogu wagonów PKP Cargo).
Co do kontenerów mała prośba - byłoby fajnie, gdyby można było je postawić solo w scenerii (terminal). No i nie muszą mieć dna (zawsze to 2 tri mniej, przy 5 kontenerach, szósty "gratis").
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej