Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Dodatki by @szogun

<< < (13/29) > >>

Bombardier:
Niestety, ale po pobraniu paczki ze zdjęciami które umieścił Żuk, stwierdzam, że niektóre elementy możesz wykonać.
Wiem, że to kłóci się z moimi zasadami, lecz mając znikome materiały na pewną kabinę, postanowiłem ją robić. Efektem jest mozolna, lecz efektywna praca.

Jeszcze powiedz mi, teksturę pulpitu (gdzie są hebelki) robiłeś techniką łączenia zdjęć, czy wycinania napisów i wklejania w odpowiednie miejsce na wcześniej spreparowanej teksturze bóg wie skąd?

szogun:
Łączenie zdjęć.

--- Cytat: Bombardier w 13 Września 2010, 21:43:29 ---że niektóre elementy możesz wykonać.

--- Koniec cytatu ---
No właśnie niektóre. Próbowałem już coś z oteksturowaniem tych obwódek, mierników ciśnienia, termometrów, to wyszło z tego jedno wielkie rozmazane coś. A jak przesadzę z wyostrzeniem w GIMP-ie to wychodzi to nieciekawie.

Bombardier:

--- Cytuj ---Próbowałem już coś z oteksturowaniem tych obwódek, mierników ciśnienia, termometrów, to wyszło z tego jedno wielkie rozmazane coś
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze, mapowanie wymaga czasu i odpowiednio spreparowanej tekstury. Przy odrobinie wprawy, jest to rzeczą prostą.
Po drugie, zaznaczyłem Ci czerwoną strzałką, co wymodelować od nowa, a nie tylko oteksturować. Niedawno była rozmowa z pewnym userem, też się spierał, że jak tekstura kiepska, to i model musi być do niczego.
Oferowałem Ci pomoc, nie dostałem żadnego odzewu - okej. Zrozumiałem to jako to, że z kabiną radzisz sobie świetnie.

kurak303E:
Zrób mniej więcej listę DOKŁADNIE pierdółek, które potrzebujesz, wtedy każdy, kto ma dostęp do SU46, również i ja będziem wiedzieli dokładnie, czego potrzebujesz.

Dziś lub jutro wieczorem podeślę paczkę zdjęć pulpitu w HD. Może coś się z tego nada, choć widzę, że niewiele, bo te główne elementy są zrobione, a wtedy robiłem w sumie tylko zdjęcia paneli. Ale zobaczymy.

pol102:
Bombardier, ale dyskusja ze mną dotyczyła otoczenia widocznego 15 metrów... A tu jest zupełnie inny temat - brak pomysłu na mapowanie widać przy teksturowaniu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej