Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Dodatki by @szogun

<< < (12/29) > >>

szogun:

--- Cytat: adsim w 13 Września 2010, 20:30:28 ---[...]jasne "budyniowe" ściany i tylko pulpit był niebieski[...]

--- Koniec cytatu ---
Zrobi się...

--- Cytat: adsim w 13 Września 2010, 20:30:28 ---[...]Te czerwone elementy przydałoby się żeby miały jakąś fakturę (np. łuszczącej się farby)[...]

--- Koniec cytatu ---
Jak wyżej.

--- Cytat: libertyn89 w 13 Września 2010, 20:32:39 ---Skoro tak wyglada sprawa, to moge pomoc przy tych parametrach.

--- Koniec cytatu ---
OK. Jutro postaram się Tobie podesłać model.

--- Cytat: kurak303E w 13 Września 2010, 20:13:56 ---[...]w ilu SU45 i SU46 byłem, jeździłem, prowadziłem zawsze jest taki dziadosko twardy i niestabilny czarny stołek[...]

--- Koniec cytatu ---
Hmmm... Taka jest moja propozycja :) Firanki zostawię, bo tak jakoś dziwnie bez nich.

kurak303E:
Ooo już lepiej. Tylko jeszcze teksturę bardziej jednolitą by się przydało zrobić.

Co do obwódek tych 3 czarnych "zegarków" czyli termometrów i manometru oleju. Powinny być płaskie to raz. Przecież z tego zdjęcia pulpitu się da ściągnąć teksturę tych obwódek to dwa. Dokładniej wymodeluj obwódki obrotomierzy. Na zdjęciach widać dokładnie jak to wygląda to trzy. Tak samo można je oteksturować to 4.

Ja bym jeszcze bardziej stopniowo ścieniował dolne partie kabiny. Doda to realizmu. Tylko trzeba to zrobić baardzo umiejętnie, żeby był efekt.

Nie te przyciski dla START i STOP.

Dalej wałki nastawnika kierunkowego i nastawnika rozruchowego do małej poprawki.

Otworzyłbym "schowek" z przełącznikiem ogrzewania pociągu. Przy pociągach pasażerskich zazwyczaj jest otwarte. Albo pod któryś klawisz wstawić otwieranie tej klapki. Byłoby jeszcze bardziej bajerzasto :D

Te niebieskie kółeczka przy górnych krawędziach paneli pulpitu to śróbki do ręcznego odkręcania. Powinny być bardziej wystające. Widać to na zdjęciu.

Przydałoby się dodać upaskudzoną teksturę tej półeczki pod samymi szybami - ta z włącznikiem wycieraczek.

Podstawkę nastawnika zamieniłbym z czarnej na taką, jaka jest na zdjęciu. Nie spotkałem się żeby ktoś malował je na czarno.

Chyba na razie tyle ;)

SP47-001:
Fotel bym zostawił, akurat w moim regionie są SU46 z fotelami podobnymi jak w tej kabinie (identyczne można zobaczyć w SP47-001).

Co do mierników tep. i cisn. oleju i wody - obramowanie można by podzielić jak w przypadku obrotomierzy, tzn. na część wewnętrzną (czarną) i zewnętrzną (np. czerwoną jak w przypadku tej kabiny). Można by poprawić wskazówki obrotomierzy. 
 Co do bajerów - pulpit na rozkład jazdy bym wywalił albo przestawił. W tym miejscu spotkałem się z nim tylko w SU46-032. Nawet na zakładowym zdjęciu z HCP jest on w innym miejscu (pod bocznym oknem).   

Bombardier:
W załączniku moje propozycje, co należy zrobić:

* czerwona strzałka oznacza: wymodeluj od nowa,
* różowa strzałka oznacza: oteksturuj od nowa, tworząc nową teksturę,
* brązowa strzałka oznacza: coś chyba poszło z geometrią, jest krzywe.

Trochę a'la Jacek Gmoch, ale moim zdaniem będzie szybciej i prościej.

szogun:
Gwoli ścisłości... Z posiadanych materiałów nie zrobię "full fototextures" kabiny. Za więcej "litanii" dziękuję, chyba że ktoś załatwi mi 2 tygodniowe zwolnienie ze szkoły ;)
Jeśli ktoś ma możliwość, to niech sfoci dokładnie całą kabinę pod kątem tekstur (poglądowe również się przydadzą), bo nie wyczaruję sobie znikąd fotek elementów, które chcielibyście mieć, a w kabinie ich nie ma itd. A sam zdjęć nie zrobię, bo u mnie SU46 nie jeżdżą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej