Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Dodatki by @szogun
szogun:
Może źle się wyraziłem to co jest obecnie po oteksturowaniu reszty elementów zupełnie wystarczy, a te pierdółki tych pierdółek typu włączniki od wycieraczek nie zrobię, bo po prostu nie mam materiałów. Tekstura ścian jak dla mnie wygląda dobrze, tylko trzeba się przyjrzeć będąc w kabinie, bo Paint strasznie mocno kompresuje JPG-i.
kurak303E:
Ale niebieskie ściany? Jakby dobrze nie wyglądały są nierealistyczne. Chyba w każdej SU46 kolor ścian nie był taki jak pulpitu.
szogun:
--- Cytat: Rozi w 04 Września 2010, 13:53:15 ---Z tego co ja zauważyłem, to ta kabina jest trochę niewymiarowa, także dobrze by było ją ciut poprawić.
--- Koniec cytatu ---
Trochę poprawiłem te wymiary (dopasowywałem według barierek w modelu). Będzie dobrze? ;)
Xenti:
Nastawnik wydaje się za duży.
kurak303E:
Nastawnik jest OK. W sumie to każda SU46 miała inne kierownice wstawione. Na YT jest nawet filmik, gdzie w SU46 jest kierownica od Poloneza:
A SU46-015 ma właśnie taki nastawnik. Następny screen, a ja dalej widzę lipną szybę czołową, strasznie sztuczne obwódki wskaźników. Co do ścian - już lepiej. Ale postaraj się jakoś wykorzystać zdjęcie, bo coś takiego nie dodaje realizmu. Po prostu zmieniłeś kolor tej sztucznej ściany. Nie wiem co dokładnie jest nie tak z szybą, ale psuje ona całe wrażenie geometrycznej poprawności. Co na pewno, to spójrz na zdjęcie wyżej w temacie i porównaj kant lokomotywy. Odległość krawędzi szyby czołowej od bocznej jest dużo mniejsza niż na screenie. Odnoszę wrażenie, że ta szyba czołowa powinna być po prostu deczko większa (wyższa) i co najważniejsze bardziej pochylona. Na miniaturkach screenów i zdjęć widać, że boczna krawędź jest pochylona o na oko 15-20 stopni względem linii kantu kabiny. Na screenie jest prawie równolegle.
Kabina SU46 sprawia wrażenie ciasnej, kiedy się w niej jest. Ta jest za przestrzenna. Może się czepiam, ale skoro ma być wydany poprawiony model kabiny, to niech będzie faktycznie poprawiony, bo jak na razie widzę tylko kilka dodanych bajerów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej