Charlie, to w prawdzie dobrze i źle. Po otwarciu rynku, polskie spółki, które zatrudniają polskich pracowników będą musieli albo polepszyć standard jazdy(dodatkowe koszty), bądź pozwalniać część ludzi, która jest w większości po 40stce. To będzie dosyć mocny kopniak poniżej pasa dla PRki i dla IC. Zaczeło to się już, jak KM czy Arriva objeły relację, która były dawniej obsługiwane przez PRkę.
Wszyscy tak 'nalatujemy' na prezydenta Kaczyńskiego, a co zrobił dobrego Tusk? Nie wiem, czy ktoś tutaj się interesuje polityką, ale patrząc na obecny stan, tam jest więcej przekrętów niż działań antykorupcyjnych. Nie będe podawał tutaj przykładów takowych, wszyscy je znamy i dobrze o tym wiemy. Kolejna rzecz, kilka lat wstecz, jak jeszcze rządziło SLD sprzedano huty, pozamykano kopalnie, powywożono węgiel na wschód, a teraz się pluje w brode! Czesi sobie wydobywują węgiel z naszych pokładów, mając z tego zyski a polskie kopalnie stoją zamknięte na kłódkę, porozkradane i oczekujące lepszych czasów. I kto tu zawinił? Kaczyński? Tusk? Lepper, a może Giertych? Moim zdaniem, zła forma polskiej gospodarki zaczeła się w latach 90-tych, kiedy to pozamykano zakłady i sprzedano innym właścicielom. Dzięki temu, nasz tabor jest przestarzały, wymaga gruntownych modernizacji bądź musimy sprowadzać od zachodnich sąsiadów coś, co moglibyśmy produkować u nas, w Polsce.
Takie jest moje zdanie, na temat PR, IC, Kaczyńskich, Tusków i Millerów i innych 'polityków'.
Pozdrawiam !
P.S Jeśli przegiąłem z zejściem na tematy polityczne, proszę mnie ukarać.