@EU07-483, szanuję Cię za Twoją wiedzę, tacy jak Ty czynią zawartość forum bardziej merytoryczną. Jednak mam niemiłe wrażenie, że masz zapędy, by jeszcze bardziej deprecjonować ludzi, którzy wiedzą mniej. A nie można tego było życzliwie powiedzieć, jak to jest? Słowami "weź pod uwagę, że...", czy też "oprócz zalet, ma też niestety..." Dobrze, skoro jest za mało lokomotyw, to ja się nie kłócę, i nie miałem(!) nawet najmniejszego zamiaru. Nie można było tak mówić od razu? Lepiej rzeczowo, jeżeli chce się komuś przekazać jakąś wiedzę, ironię zostawmy do komentowania ogólnej rzeczywistości, jak najdzie taka okazja.
Widać, że chcesz poprzez te ironie pokazać, jakie to ma EP09 wady, które w Twoich oczach mam za nieznaczne. No to konkretnie powiem: Wiem. DUŻO ma wad. Do pokonywania. W lotnictwie np. F16 mają więcej wad, ale żołnierze nimi latają. (tak, to była ironia, to ostatnie zdanie hehe - do Epoki nie bałbym się wsiąść, do F16 tak ;-) ) Skoro było kasy na 10 Taurusów, można by ją intensywnie spożytkować na Polski projekt. Aby nie popełniać błędów, patrzono by, co spartolono w Epoce... Inne narody też musiały przejść przez to, ale Polacy widzę chcą leniwie kupować od innych i dawać kasę innym. I się dziwią, że w Polsce nie ma roboty. Bo nie ma wiary w narodzie naszym... Chociaż @Dolmio89 i jego postawa w patrzeniu na ogół sytuacji nastawia mnie optymistycznie. I na tym zakończę.