A czemu nie? Osoba xxx zakłada wątek (czy to w dziale trasy czy w dziale na warsztacie), w którym pisze, że robi jakąśtam trasę. I w miarę rozwoju prac w tym wątku pojawiają się prośby o nastawnie, dworce czy co tam jeszcze sobie wymyślisz. I gdzie tu widzisz niekonsekwencję?
Ty zakładasz, iż będą następne posty w jednym wątku. A ja zakładam, iż, była prośba dotycząca jednej pierdołki i na tym koniec. Następnie ani widu ani słychu o reszcie. W tym widzę niekonsekwencję, a to była analogia do tego co miałem na myśli porównując dział tekstury i prośby o zdjęcia do działu trasy i proszenie jedorazowe o coś (***ę).
Nie mówię tutaj, o dziale Na warsztacie tylko o dziale Trasy.
Dział na warsztacie rządzi się trochę innymi rzeczami.
Pokaż mi wątki, w dziale trasy, które są jednokrotnymi prośbami o coś.
Ja natomiast zrobie małą symulację.
Postawie sobie pytania, na które sobie sam odpowiem. Jeśli Wasze odpowiedzi będą w zancznym stopniu pokrywały się z moimi, to nie ma bata, sami przyznacie mi rację. Jesli natomiast Wasze odpowiedzi nie będą w znacznej większości pokrywały się z moimi, to rzeczywiście macie diametralnie odmienne zdanie.
1)Czy wątków z prośbami o zdjęcia na tekstury było mało/dużo - odp. dużo
2)Czy umierały one stosunkowo szybko tak/nie - tak
3)Czy odsetek próśb, które zakończyły się sukcesem był mały/duży - odp. mały
4)Czy jeśli już ktoś dostał zdjęcia po uprzedniej prośbie i wyszła tekstura, model, czy autor zakładał nowy wątek- tak/nie- odp. tak
5)Czy widząc wątek w dziale tekstury, który prosi o zdjęcia, jesteś pewien, iż w tym wątku będzie jakaś gotowa tekstura - tak/nie - odp. nie
6)Jeśli na pytanie 5 była odp. "nie", czy żeby się o tym przekonać, jesteś zmuszony stracić czas na jego czytanie tak/nie- tak
7)Jeśli na pytanie 6 była odp "tak", czy po przeczytaniu wątku, z reguły dostajesz teksturę odp. tak/nie - odp. nie
Jeśli u Was odp. były podobne, można zadać pytanie następne:
Czy przeciętny user miał pożytek z takiego wątku tak/nie odp. nie
Jeśli i tu odpowiedź u Was padła "nie", to uzasadnione wydaje się być pytanie, co z takimi wątkami robić.
Z jednej strony, owe wątki są nieodzowne, gdyż mimo wszystko warto prosić, bo co setki głów i możliwości to nie jedna, ale z drugiej strony wziąć pod uwagę należy usera, który ma chęć tylko skorzystania z owoców pracy ludzi i trafi na dział tekstury.
Ja zaproponowałem miejsce dla takich wątków: pomoc, inne kolejowe lub screeny.
Może pytania są zbyt uproszczone, ale oddające to co chciałem przekazać.
W ogóle widzę, iż parę osób (moderatorów) ma inne zdanie, reszta userów praktycznie milczy.
Milczenie może wskazywać na albo obojętność (jak będzie tak będzie), albo na sztuczność problemu, bo tak jak jest, jest dobrze, tylko Mariuszowi coś odbiło.
Jak dotychaczas, rozumiem, iż w znacznej większości się ze mną nie zgadzacie, ale Wasze takie prawo.
Zadecydujecie a w zasadzie, to już zdecydowaliście.
Ja wyraziłem swoją opinię i starałem się ją jak najdokładniej uzasadnić.
To, iż pomysł się nie przyjął, trudno, życie, nie każdy pomysł jest celnym pomysłem.
Dzięki w każdym bądź razie za dyskusje.
Temat dla mnie można zamknąć.