Autor Wątek:  Rotfl!  (Przeczytany 1762182 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1020 dnia: 26 Września 2011, 18:58:33 »
Troszkę się ze skalowaniem przeliczyłem ;)

Offline Paczkuś

  • Wiadomości: 433
  • Mój nick się odmienia przez przypadki.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1021 dnia: 27 Września 2011, 20:51:12 »
S14?
Solo oración!

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1022 dnia: 27 Września 2011, 21:41:29 »
Sygnał wątpliwy ;)

Offline Paczkuś

  • Wiadomości: 433
  • Mój nick się odmienia przez przypadki.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1023 dnia: 27 Września 2011, 21:54:44 »
To akurat jest wynikiem bezpośredniej zmiany sygnału S6 na S2.
Markowo Górne obfituje w niespodzianki:
-Wjeżdżając na tą stację mamy S13, a droga ułożona jest cały czas prosto(nigdzie na bok). Ok. Widocznie jest za krótka odległość między semaforami. Ale po też ten pas?
-Wyjeżdżając ze stacji dostajemy S2 (na markowo_grn_e12) i powinno być chyba S6 (wszak jedziemy na bok). Ach to PKP PLK :D
Solo oración!

Offline mmaciek3905

  • Wiadomości: 161
    • Zobacz profil
    • Wortal o oświetleniu ostrzegawczym
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1024 dnia: 28 Września 2011, 22:02:28 »
Urwało sie na manewrach :/

Offline Paczkuś

  • Wiadomości: 433
  • Mój nick się odmienia przez przypadki.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1025 dnia: 30 Września 2011, 22:10:38 »
Jak mój pradziadek po wojnie...
Solo oración!

Offline GpS20

  • Wiadomości: 36
  • Free Will Sacrifice
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1026 dnia: 07 Października 2011, 16:28:23 »
Trzeba mieć talent żeby na prostej drodze się wykoleić ...
Life out here is raw, but I will never stop, I will never quit, 'cause I am frantic!

Offline MaciejM

  • Wiadomości: 4097
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1236
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1027 dnia: 07 Października 2011, 17:48:21 »
Eee... masz może taśmę? Z czystej ciekawości :)
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie

14 lat z MaSzyną!

Offline GpS20

  • Wiadomości: 36
  • Free Will Sacrifice
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1028 dnia: 07 Października 2011, 18:51:22 »
Eee... masz może taśmę? Z czystej ciekawości :)

Wyłączyłem bo śmietnik się zaczął robić w katalogu głównym :(
Life out here is raw, but I will never stop, I will never quit, 'cause I am frantic!

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1029 dnia: 07 Października 2011, 18:52:45 »
Jak masz śmietnik i chcesz szybko usunąć pliki txt i dat, to klikasz taką ikonkę, która jest w folderze głównym i jest podpisana !kasuj_txt_dat...

Offline GpS20

  • Wiadomości: 36
  • Free Will Sacrifice
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1030 dnia: 08 Października 2011, 18:04:15 »
Jak masz śmietnik i chcesz szybko usunąć pliki txt i dat, to klikasz taką ikonkę, która jest w folderze głównym i jest podpisana !kasuj_txt_dat...

Tyle czasu używam tego symulatora ... i dopiero teraz dzięki Tobie zauważyłem ten plik. O ja ślepy. Dzięki wielkie.
Life out here is raw, but I will never stop, I will never quit, 'cause I am frantic!

Offline szogun

  • Wiadomości: 5631
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 566
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1031 dnia: 10 Października 2011, 17:18:31 »
Nawet nie wiesz kiedy i gdzie, naklejka z Kubusia Scool dopadnie cię...



DDSy też mają poczucie humoru :D
« Ostatnia zmiana: 15 Października 2011, 10:57:56 wysłana przez szogun »
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline PanMechanik

  • Wiadomości: 838
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1032 dnia: 21 Października 2011, 20:29:25 »
Ups ... coś poszło nie tak ;)
Ale do perfekcji już dużo nie brakuje ;) Będzie jeszcze z niej "Energetyka"
« Ostatnia zmiana: 21 Października 2011, 22:40:44 wysłana przez PanMechanik »

Offline szogun

  • Wiadomości: 5631
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 566
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1033 dnia: 30 Października 2011, 17:49:19 »
Bo na nastawni popili...
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Tyrystor

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 530
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1034 dnia: 31 Października 2011, 08:56:17 »
Chyba ten Pan zaliczył poślizg na płycie peronowej.

Offline Bzyk02

  • Wiadomości: 43
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1035 dnia: 04 Listopada 2011, 15:56:46 »
oo kibel z rogami :)

Offline MaciejM

  • Wiadomości: 4097
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1236
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1036 dnia: 04 Listopada 2011, 20:53:57 »
A jakbym se ciągnikiem jechał to co? :D
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie

14 lat z MaSzyną!

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1037 dnia: 04 Listopada 2011, 20:57:11 »
Zwyczajny brak tekstury takiego skrzyżowania polnych druk dróg. I tak ISDR pięknie wybrnął i sceneria prezentuje się cudowanie. Jakby jeszcze l61 taka była, to byłoby super.

Ort.
ABu
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2011, 21:15:40 wysłana przez ABu »

Offline MaciejM

  • Wiadomości: 4097
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1236
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1038 dnia: 04 Listopada 2011, 21:07:01 »
Nie no tak, twórców darzę wielkim szacunkiem za tą pracę. Odwalili kawał świetnej roboty, naprawdę. Widać, że inne podejście było do odcinka Lubliniec - Cz. Stradom a inne do odcinka Lubliniec - Ozimek. Sądzę, że ten drugi jest nieco lepiej dopracowany. A w screenie bardziej mi chodziło o znak na środku drogi, niż o teksturę skrzyżowania :)
PKP Intercity Zakład Centralny w Warszawie

14 lat z MaSzyną!

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1039 dnia: 04 Listopada 2011, 21:08:44 »
A co do Twojego pytania w galerii screenów czy można połączyć scenerię, to było to już omawiane. Może kiedyś. Póki co przeszkodą było exe i długie wczytywanie, aczkolwiek Ra robi niestworzone rzeczy, więc wszystko jest możliwe.

Offline Paczkuś

  • Wiadomości: 433
  • Mój nick się odmienia przez przypadki.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1040 dnia: 04 Listopada 2011, 21:21:18 »
A co do Twojego pytania w galerii screenów czy można połączyć scenerię, to było to już omawiane. Może kiedyś. Póki co przeszkodą było exe i długie wczytywanie, aczkolwiek Ra robi niestworzone rzeczy, więc wszystko jest możliwe.
Ja na nowym exe to nie zdążyłem sobie przepisać skróconego rozkładu osobowego(tylko stacja, godzina i km). W połowie rozkładu już było załadowane. Pamiętam te czasy kiedy podczas ładowania scenerii robiło się herbatkę:)
Solo oración!

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1041 dnia: 04 Listopada 2011, 21:31:51 »
Dopuszczalne obciążenie na l61+l144 dla lokomotywy ET41 wynosi 3400 ton. Podpiąłem do jamnika 40 Eaosów:
Masa: 3387 t
Długość: 593.4 m
Szczerze powiem, że nie umiem tym wyhamować, dopiero w Fosowskich zatrzymałem się przed semaforem, podleciałem zobaczyć czy przekroczyłem ukres i tutaj miła niespodzianka.

Dosyć się fajnie jedzie w symku takim składem. Często jest tak, że przyspieszam, halser pokazuje zwiększenie szybkości i za chwilę się cofa. Podejrzewam, że lok jest hamowany przez nierozpędzone wagony. Inaczej: hamuję, halser pokazuje zero, widzę że stoję. Luzuję i czuję jak wagony na mnie lecą, znów powoli zaczynam się toczyć. Tak jakby nie doszła fala ciśnienia do końca składu, choć przy tej długości opóźnienie jest rzędu 2 sekund, więc nie wiem skąd takie cyrki ;)

Szkoda, że nie ma w symulatorze opcji załączania sprzęgów. Powszechnie wiadome jest, że przy towarach zostawia się pewien luz między wagonami. Jednak u nas tego się nie obserwuje. Po ruszeniu lokomotywą rusza zarazem ostatni wagon.
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2011, 17:46:06 wysłana przez Benek »

Offline szogun

  • Wiadomości: 5631
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 566
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1042 dnia: 06 Listopada 2011, 17:50:12 »
A jak fajnie jedzie się bykiem z takim składem ;) I jest to realne bo Cargo katuje byki na takich składach - http://www.youtube.com/watch?v=7UcoeOSWD3Y
I nawet podobna sytuacja, byk i 59 wagonów zmieściły się na styk :D
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2011, 18:05:12 wysłana przez szogun »
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6165
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 870
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1043 dnia: 06 Listopada 2011, 18:42:50 »
Dosyć się fajnie jedzie w symku takim składem. Często jest tak, że przyspieszam, halser pokazuje zwiększenie szybkości i za chwilę się cofa. Podejrzewam, że lok jest hamowany przez nierozpędzone wagony. Inaczej: hamuję, halser pokazuje zero, widzę że stoję. Luzuję i czuję jak wagony na mnie lecą, znów powoli zaczynam się toczyć. Tak jakby nie doszła fala ciśnienia do końca składu, choć przy tej długości opóźnienie jest rzędu 2 sekund, więc nie wiem skąd takie cyrki ;)

Szkoda, że nie ma w symulatorze opcji załączania sprzęgów. Powszechnie wiadome jest, że przy towarach zostawia się pewien luz między wagonami. Jednak u nas tego się nie obserwuje. Po ruszeniu lokomotywą rusza zarazem ostatni wagon.
To nie jest tak, że wagony reagują od razu. Każdy kolejny sprzęg musi się rozciągnąć, aby zaczął działać z odpowiednią siłą na wagony. Jeśli następują zbyt duże siły, to mogą pojawić się po prostu drgania całego składu. W rzeczywistości też takie sytuacje mają miejsce, szczególnie po hamowaniu, gdy lokomotywa stoi zahamowana, a skład zostaje wyluzowany.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1044 dnia: 06 Listopada 2011, 18:47:38 »
To nie jest tak, że wagony reagują od razu.
No ja wiem, najpierw powinien ruszyć pierwszy wagon, potem drugi, potem trzeci, itd. W symku ruszają wszystkie na raz, co nie jest zgodne z realiami. I to właśnie napisałem.

Offline szogun

  • Wiadomości: 5631
  • Nie matura a chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!
    • Zobacz profil
    • szogun Studio
  • Otrzymane polubienia: 566
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1045 dnia: 06 Listopada 2011, 20:19:12 »
http://www.youtube.com/watch?v=DR5RzO-86rw Po co nam Pendolino, Husarze, EU07A i inne cuda, jak wystarczy przenieść debugmode do reala i przerobić lokomotywy na sterowane plikami chk? ;P
Skoro kot robi MIAU czyli miauczy, to dlaczego pies szczeka a nie hauka?
Informacje o trwających pracach -> facebook.com/szogunstudio

Offline Cesky Kretek

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1712
  • Trust no one.
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 159
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1046 dnia: 06 Listopada 2011, 20:24:19 »
http://www.youtube.com/watch?v=DR5RzO-86rw Po co nam Pendolino, Husarze, EU07A i inne cuda, jak wystarczy przenieść debugmode do reala i przerobić lokomotywy na sterowane plikami chk? ;P
Skojarzyło mi się z tym:

Offline Mihajew

  • Wiadomości: 25
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1047 dnia: 06 Listopada 2011, 20:27:59 »
http://www.youtube.com/watch?v=DR5RzO-86rw Po co nam Pendolino, Husarze, EU07A i inne cuda, jak wystarczy przenieść debugmode do reala i przerobić lokomotywy na sterowane plikami chk? ;P

PKP Inter City - spółka zajmująca się teleportacją pasażerów z prędkością światła. Wszystko jest możliwe dzięki rządom PO i misia ratownisia. Naszym mottem jestem nadrobimy wszystkie spóźnienia tylko w 100 lat. ;p;p

To jest mega mocne na trasie krzyżowa. Dlaczego czerwone światło przez jakiś czas miga? Czy to nowe sygnał? Sami popatrzcie. Screeny ułożony w kolejności występowania sekwencji.
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2011, 20:53:27 wysłana przez Mihajew »

Offline youBy

  • Deweloper
  • Wiadomości: 6165
  • Co tam?
    • Zobacz profil
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 870
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1048 dnia: 06 Listopada 2011, 21:20:51 »
To nie jest tak, że wagony reagują od razu.
No ja wiem, najpierw powinien ruszyć pierwszy wagon, potem drugi, potem trzeci, itd. W symku ruszają wszystkie na raz, co nie jest zgodne z realiami. I to właśnie napisałem.
Mieszasz teraz, bo ja pisałem o symulatorze. Potrzeba conajmniej jednego przeliczenia fizyki na ruszający wagon. Oczywiście nie jest to tak, jak w rzeczywistości, gdzie siła sprzęgu dla pewnych odległości nie występuje, jednakże sprężynowanie składów występuje w sposób bardzo widoczny.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Benek

  • Moderator
  • Wiadomości: 4504
  • fb.com/benek.maszyna
    • Zobacz profil
    • Moja strona o MaSzynie
  • Otrzymane polubienia: 17
Odp: Rotfl!
« Odpowiedź #1049 dnia: 06 Listopada 2011, 22:18:20 »
To jest mega mocne na trasie krzyżowa. Dlaczego czerwone światło przez jakiś czas miga? Czy to nowe sygnał? Sami popatrzcie.
Czy kolega jest daltonistą?

Oczywiście nie jest to tak, jak w rzeczywistości, gdzie siła sprzęgu dla pewnych odległości nie występuje, jednakże sprężynowanie składów występuje w sposób bardzo widoczny.
Powiedzmy, że mniej więcej jest jasne co chciałeś przekazać.