Jaki teraz jest standardowy komputer ? Na pewno nie taki, na ktorym MaSzyna wyciaga max 10 FPS !
A czy ja gdzieś napisałem, że wyciąga MAX 10 fps? :>
Tyle mam na stacjach ze zwykłym taborem, nie mówiąc już np. o wagonach Q.
Zresztą już nie ważne. Chodziło mi o to, że jak widzę jak ktoś pisze, że "Na Quarku-T na głównej stacji z 200 wagonami Q mam płynne fps" albo że ktoś "zmienia komputer co 6 miesięcy" to nie pozostaje mi nic innego jak wyrazić taki właśnie pogląd, jaki wyraziłem.
No, a tak w ogóle to zależało mi żeby scenerie były ładne, bardziej szczegółowe. Przynajmniej żeby nie było samych pustyń, pare drzewek i "ściany lasu".
Bedzie co bedzie, na pewno tworcy SPT postaraja sie aby było dobrze.
A w to nie wątpię :)
FPS i płynnośc animacji - dla mnie to nie to samo.
Co mi po 25 czy nawet 50 FPS kiedy będą zacięcia.
Tak może się zdarzyć na bardzo mocnym sprzęcie, dużo FPS i zacięcia czyli chwilowy spadek fps do 0.
16 klatek nie jest komfortowe, ale jeżeli są równomiernie rozłożone to ja nie widzę powodu do narzekań.
Przykład prosty jak kino, dawne kino - bo teraz są 24 klatki, ale tylko dlatego by lepiej postrzegać kolor.
Amatorskie kamery filmowe super8 - 16 klatek/s
Nie preferuje małej ilości FPS. Modele muszą być takie żeby wydajność nie spadłła i nie zepsuła wszystkiego. Głosowałem jak większość w tej ankiecie.
I jeszcze jedno. Mam 2 systemy operacyjne, Symka mam na partycji 8gb
pod win xp. i tylko to. Nic więcej. Używam też najnowszego exe 674 kb.
Wszystkie inne programy używam pod innym systemem operacyjnym.
Sprzęt mam stary, 2,5 roku opisywałem już.
@Bart zrobi modele (już zrobił ) takie jak trzeba. Nie mam żadnych wątpliwości. Exe też będzie lepsze więc nie ma się co martwić o jakość i ilość FPS.