Dziendobry... Nie wiem co powiedziec... Naprawde. Dziekuje, dziekuje wam - jestescie boscy!
Mhmhm zapedzilem sie no ale to sie zdarza,
a na moje podziekowania za Wasz aplauz jeszcze bedzie czas...
Niedawno, bo kilka dni temu, mieliscie okazje poznac mnie jako modelarza
profesjonaliste mimo ze na poczatku pozory mylily. Chociaz nazwanie sie profesjonalista jest zbyt mocne poniewaz mam konkurencje, ktora dla mnie jest czyms nie osiagalnym, chocby dla tego, ze potrafi (czyt. chce jej sie) otymalizowac modele pod katem FPS. WIelkie uklony w strone OLI_EU, Barta i ew Kakisha... Wracajac do tematu...
Pierw byl MECHANIK, pozniej - '00 - poznawanie pascala w srodowisku
DELPHI, sciaganie niezliczonej ilosci faqf, tutorow, exampli i oczywiscie pisanie mniej lub wiecej i/lub w ogole nie przydatnych aplikacjirownolegle
poginajac po lanie i po necie 56k w Q2. Z czasem samo granie zaczynalo byc nudne tzn. zaczalem byc cieki jak sik pajaka, wiec pomyslalem ze trza
go popsuc (Q2). Tu zaczely sie ruzne .. (osz fak pozdro dla DiziXagi :]) ...
QDevels, 3D Inside, Sourceforge itp., itd. Pierw psulem klejka pod LCC pozniej narzedzie destrukcji zamienilem na VisualC++6 by docelowo zakonczyc na Q2DELPHI (generalnie Wielkie Pozdro dla Johna C.)
Nastepnie okazalo sie, ze to jeszcze nie to a tego prawdziwego satori wciaZ szukam, mimo ze jakos od polowy 2k1 juz bylo gdzies tam na hdd, znalezione gdzies tam na necie, ale co z tego ze jednak MECHANIK nadal trzymal gore majac 'to cos'. Natepne 2 lata ('02-'03) minely pod znakiem urwanego filmu, bylo zielone i bynajmniej nie mialo kol :/ - jakos tam zlecialo :] Rok 2k4, luty? - Queued odkrywa #eu07 i mateuzs ;D,
szkoda tylko ze jet tak samo zielony jak jego satori ;]. Poczatek maja - queued instaluje GMaxa, buduje w nim swaja hacjende coby po miesiacu
podziekowac temu produktowi (grrrr). W czerwcu spotyka sie z Marcinem C., ktory to mu zapodaje (po wielu blaganiach) plyte z upragnionym 3ds max'em. Po miesiacu (w miedzy czasie sluchajac na kanale mitow min.
o OLO_EU, i o tym jak trzymal wszystkich za jaja (ach.. ze tez nie dane bylo mi go wczesniej poznac)) zabawy z maxem odkrylem tajniki exportu T3D - wkoncu zaczelo byc fajnie ;)...Jednym zpierwszych modeli byla kopia wloclawskiego mostu kolejowego we wloclawku nad rz. zglowiaczka a nastepnie most tworzony wg zdj. Jakuba Remisiewicza.
W ten oto sposob mijal piekny maszynowo zielony 2k4, mijal glownie na
tworzeniu modeli statycznych jak i obiecankach o pieknych trasach i tepe i tede... by wkoncu znalezc plugin do konwersji z .s, a byl to.. hmm 2005 marzec bodajze. Pierwsze konwerty byly robione na szybko (Lgjs), czyli poprostu zrobic model jak jest, zero inwencji wlasnej i do widzenia - trzymcie jestem wielki ;) .. A nie sorry pierwszy byl dumb dash9 ;]
a dopiero jakos w kwietniu wystartowal maraton wagonowy.
W miesiac ich naspawalem jakies 13 - mialy texturowe wozki i bez sprzegow i w ogole idz z tad i nie wracaj. Obsss.. Przeciez to mial byc tekst o programowaniu w tym no C++Builder zrodel sciagnietych z
ftp://eu07.pl rev220604 :]. No nic... Zrodla wiec no sciagnalem jakos w wakacje 2004 oidp... :> ;P Przejdzmy do meritum tematu :]
...Dzisiaj chcialbym podzielic sie z wami, a wlasciwie zaczacz sie dzielic innowacjami wprowadzanymi przez te 2 lata, a ktore mam nadzieje sprawia, ze stara MaSzyna jeszcze niejednemu potrzepie swoim zielonym kolorem leb. Rownoczesnie otwarty jestem na propozycje oczywiscie te bardziej sensowne, ktore sprawia, ze symulator bedzie rozwijany pod wzgledem merytorycznym a nie vizualnym.
Na dzien dzisiejszy:
suportowanie JPG dla T3D
konsola komend
przechodzenie do dowolnego loka na scn (narazie jako komenda)
odpalanie dowolnego eventu zdefiniowanego w scn (jako komenda)
wrzucenie plikow log.txt do katalogu DATA\
zamiana eu07.ini na DATA\config.conf
to chyba narazie tyle...
http://www.members.lycos.co.uk/queued/download/