Autor Wątek:  MaSzyna 20.01 - problemy  (Przeczytany 74692 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PIERRE5

  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #420 dnia: 23 Kwietnia 2020, 13:24:59 »
W ustawieniach systemu jest gdzieś menu 'język dla aplikacji niewspierających unicode' czy jakoś tak. Zobacz czy masz tam wybrany polski.
Po dłuższy szukaniu znalazłem te ustawienia co mówiłeś w Panelu sterowania->Zegar i region i według tego mam ustawiony język Polski jak oraz wszędzie gdzie się da ustawić w różnych ustawieniach. Zastanowiła mnie jednak inna funkcja która była włączona (załączniku 1, funkcja podkreślona) więc ją wyłączyłem i sprawdziłem czy się uruchomi RAINSTED. Okazało się że występuję teraz inny błąd (załącznik 2) który po zatwierdzeniu załącza RAINSTED ale w formie czystej (załącznik 3). Po wejściu w ustawienia i wybraniu ponownie trybu pracy który jak twierdzi jest wybrany podstawowy  RAINSTED ożywa.

Offline Problemoowy

  • Wiadomości: 13
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #421 dnia: 25 Kwietnia 2020, 00:35:43 »
W Traxxie nie da się wyłączyć reflektorów,
Pozdrawiam

Offline Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 1488
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1207
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #422 dnia: 25 Kwietnia 2020, 00:41:26 »
Da się, Shift+T lub pokrętłem za fotelem maszynisty.
A, wyłączyć. No, nie da się, w prawdziwym da się to zrobić za pomocą komputera, nie ma takiej pozycji na programatorze świateł, pozostaje tylko wyłączenie baterii.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2020, 00:52:51 wysłana przez Turbokibel »

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #423 dnia: 25 Kwietnia 2020, 00:49:46 »
Nie da się. Programator nie ma pozycji zgaszonej. W rzeczywistości robi się to z poziomu komputera. Pierwszy wiersz listy w menu ustawienia. Tak samo jak wybór podniesionych pantografów.
Mój kanał youtube

Offline QGforcing

  • Wiadomości: 64
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #424 dnia: 25 Kwietnia 2020, 15:17:00 »
Przejechałem dziś sobie scenariusz l053-poranek na pociągu TME 232159, gdzie domyślnie prowadzi E483-202 Pol-Miedź Trans. Wszystko przebiegło bez zakłóceń dla mojego pociągu, ale przejeżdżając przez Żerniki zauważyłem, pociąg TME 323480 prowadzony przez ET41-048 wykoleił się zaraz za semaforem wjazdowym i wszystko od Sandomierza do Żernik zostało przez to zablokowane. Z góry przepraszam, nie stanąłem kamerą obok tego pociągu i nie wcisnąłem F12, więc nie wiem czy w ogóle to zgłoszenie ma sens.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2020, 15:20:30 wysłana przez QGforcing »

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #425 dnia: 25 Kwietnia 2020, 15:56:55 »
Wagony też zmieniałeś? W plikach nie znajduje mi pojazdu o nazwie wagonu, który zapoczątkował domino. Jak nie było tam żadnego rozprucia, to pewnie zwieszka obliczeń fizyki, skutkująca wygenerowaniem przesadnych sił. Choć patrząc na sprzęt i ustawienia, to raczej powinno płynnie działać.
Mój kanał youtube

Offline QGforcing

  • Wiadomości: 64
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #426 dnia: 25 Kwietnia 2020, 16:25:35 »
Zmieniłem tylko tego traxxa PMT na innego i dołożyłem trochę brutta, ale to tylko do swojego pociągu, reszty nie ruszałem.

Offline Marconi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 390
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #427 dnia: 25 Kwietnia 2020, 17:13:29 »
Potwierdzam. Uruchomiłem jamnika w trybie AI i po wyjeździe z Rudawy zaczęły się zaniki napięcia. Po trzecim zaniku i powrocie napięcia AI zaczął kręcić nastawnikiem. Po dojściu nastawnika w okolicę 40 pozycji nastąpiło wykolejenie.
Log w załączeniu.
Pozdrawiam.

Offline Stele

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 10131
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2601
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #428 dnia: 25 Kwietnia 2020, 18:54:15 »
Puściłem na aktualnym exeku i przejechał ten fragment bez problemu. Nie wiem czy były jakieś poprawki na styl jazdy, czy to kwestia mojego komputera, ale nic nie wyleciało. Obaj panowie mają fullphysics yes w ini?
Mój kanał youtube

Offline QGforcing

  • Wiadomości: 64
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 26
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #429 dnia: 25 Kwietnia 2020, 19:23:06 »
Tak, ja mam fullphysics yes. Jedyne co zmieniałem w eu07.ini to multisampling z 1 na 2 i maxtexturesize z 4096 na 8192, bo GTX 1070 i i7-8700 z 16GB RAM 3200 MHz spokojnie dają 100-200 klatek na sekundę.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2020, 19:24:07 wysłana przez QGforcing »

Offline Marconi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 390
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 54
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #430 dnia: 25 Kwietnia 2020, 20:14:06 »
Tak, fullphysics yes. Przy takich testach zawsze puszczam AI, właśnie dlatego aby wyeliminować mój styl jazdy, który mógłby mieć wpływ na takie zdarzenia.
Edit:
Dzisiaj misja przejechana ponownie. Tym razem bez problemów.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2020, 21:38:53 wysłana przez Marconi »
Pozdrawiam.

Offline giepard111

  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: MaSzyna 20.01 - problemy
« Odpowiedź #431 dnia: 29 Kwietnia 2020, 11:26:40 »
Witam mój problem polega na tym iż na niektórych sceneriach wyskakuje mi błąd Microsoft Runtime libary i wyrzuca mnie z symulatora , każe mi się skontaktować z operatorem strony .