Autor Wątek:  Maszyna 19.04 - problemy  (Przeczytany 26387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Transkei

  • Deweloper
  • Wiadomości: 575
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 626
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #60 dnia: 09 Kwietnia 2019, 14:06:47 »

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 8483
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1569
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #61 dnia: 09 Kwietnia 2019, 17:09:17 »
Cytuj
Nie jestem pewny, czy to problem ostatniej paczki, ale nie przypominam sobie bym gdzieś coś takiego wcześniej widział. Czyli coś jak przesuwające się cienie, tekstury czy tam inne artefakty na wodzie.
To normalny efekt odbicia z cubemapy. Na exe GL1.5 lepiej nie będzie. Możesz w ini podbić częstotliwość aktualizacji odbicia, tylko nie pamiętam wpisu u tmj. :/ Na GL3.3 nie ma tego problemu, bo jest porządny shader.

Cytuj
Jeszcze co do wgrywania uaktualnienia, a nie czystej instalacji, to rzeczywiście coś to średnio działa. U mnie nie licząc wymienionych już przez innych problemów, doszedł taki, że nie odtwarzał mi się normalnie dźwięk przetwornicy, nazwać to trudno, ale brzmiało to jakby nagranie było bardzo kiepskiej jakości, zaszumione. Nie było chyba też dźwięków na łukach, ale tu pewności nie mam.
Ponoć był problem z ucinaniem dźwięków ogg. Powinno być poprawione na nowszych exe.
Mój kanał youtube

Offline TomekG

  • Wiadomości: 34
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 3
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #62 dnia: 09 Kwietnia 2019, 22:03:09 »
Tak, nowsze exe rozwiązuje problem z przetwornicą.
Pozdrawiam

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #63 dnia: 09 Kwietnia 2019, 22:28:06 »
Jak nie działa , jakiś błąd czy co ? Sprecyzuj ...

Offline Paweł Andrzej Nowinowski

  • Deweloper
  • Wiadomości: 427
  • Wiedziałeś? Nie wiedziałeś, teraz już wiesz!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 250
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Kwietnia 2019, 00:52:42 »
Brak tykania zegarka w kabinie z prędkościomierzem rejestrującym.
Mam w planach bardzo fajny podpis...
ale zrobię go jak będę miał czas ;p

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 8483
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1569
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Kwietnia 2019, 01:27:05 »
Konkretniej proszę.
Mój kanał youtube

Offline Paweł Andrzej Nowinowski

  • Deweloper
  • Wiadomości: 427
  • Wiedziałeś? Nie wiedziałeś, teraz już wiesz!
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 250
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Kwietnia 2019, 09:49:23 »
Podczas postoju np. EU07 powinniśmy słyszeć tykanie zegarka w rejestratorze, na 19.04 tego dźwięku nie zaobserwowałem, na paczce repo wszystko bangla.
Mam w planach bardzo fajny podpis...
ale zrobię go jak będę miał czas ;p

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Kwietnia 2019, 10:19:46 »
Podczas postoju np. EU07 powinniśmy słyszeć tykanie zegarka w rejestratorze, na 19.04 tego dźwięku nie zaobserwowałem, na paczce repo wszystko bangla.
U mnie to samo.

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #68 dnia: 10 Kwietnia 2019, 10:46:52 »
Nie ma dźwięku spuszczania pantografu B w Elfie.

Offline Piotr93

  • Deweloper
  • Wiadomości: 1226
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 440
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Kwietnia 2019, 11:52:49 »
U mnie działa bez problemu.

Offline blakk

  • Wiadomości: 23
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 7
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Kwietnia 2019, 12:36:18 »
Fakt, czasem słychać tylko dźwięk opuszczania dźwigni zamiast dodatkowego spuszczania powietrza przy opuszczaniu pantografu.
Dwa, góra trzy razy mi się to przytrafiło.

Offline tmj

  • Deweloper
  • Wiadomości: 3454
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1836
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Kwietnia 2019, 15:15:37 »
Podczas postoju np. EU07 powinniśmy słyszeć tykanie zegarka w rejestratorze, na 19.04 tego dźwięku nie zaobserwowałem, na paczce repo wszystko bangla.
Tykanie zegarka jest teraz pozycjonowane i obecne tylko w kabinie A. Z fotela mechanika jest srednio slyszalne, wyrazniej slychac je po podejsciu do rejestratora.

Offline Matson

  • Betatester
  • Wiadomości: 158
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 41
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #72 dnia: 10 Kwietnia 2019, 21:40:44 »
Brak tekstury radia w sraczu nr 664.

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 8483
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1569
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #73 dnia: 10 Kwietnia 2019, 21:44:59 »
Brak tekstury radia w sraczu nr 664.
Używa uniwersalnej tekstury kolibra. W innych lokach z nim jest? Zobacz w logu o co mu chodzi.
Nie działa mi gl33. Gdy włączam scenariusz na gl33 pokazuje się okno ładowania tylko na chwilę i znika i nie ładuje się.
Log się generuje? Może nie spełniasz wymaganej wersji opengl albo jakichś bibliotek mu brakuje.
Mój kanał youtube

Offline Suligo

  • Wiadomości: 33
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #74 dnia: 10 Kwietnia 2019, 21:49:38 »
Podczas postoju np. EU07 powinniśmy słyszeć tykanie zegarka w rejestratorze, na 19.04 tego dźwięku nie zaobserwowałem, na paczce repo wszystko bangla.
Tykanie zegarka jest teraz pozycjonowane i obecne tylko w kabinie A. Z fotela mechanika jest srednio slyszalne, wyrazniej slychac je po podejsciu do rejestratora.
Oglądając filmy z prawdziwej siódemki odnoszę wrażenie, że dźwięk jest ten zdecydowanie za cicho, nie słychać go z pozycji mechanika, choć powinno.

Offline Matson

  • Betatester
  • Wiadomości: 158
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 41
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Kwietnia 2019, 21:55:39 »
Używa uniwersalnej tekstury kolibra. W innych lokach z nim jest? Zobacz w logu o co mu chodzi.

Python Renderer: class "koliber" not defined.

W innych jest.

Offline Stele

  • Wydział Repozytorium
  • Administrator
  • Wiadomości: 8483
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1569
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Kwietnia 2019, 21:58:57 »
A, to o ekran chodzi a nie obudowę. Ok, ogarniam w czym problem. Poprawione w 3716. Reszta taboru ma ok wg szukajki.
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2019, 22:10:07 wysłana przez Stele »
Mój kanał youtube

Offline jochand

  • Wiadomości: 842
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 11
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #77 dnia: 12 Kwietnia 2019, 15:41:36 »
W zwiazku z problemami na exe.gl33 i konsultacji z @Milek, wrzucam log:

Offline PU29 MASZYNOWIEC

  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #78 dnia: 12 Kwietnia 2019, 18:23:11 »
We wszystkich lokomotywach i ezt z wyświetlacze są białe
Pomorze ktoś ?

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2019, 19:34:45 wysłana przez matek123 »

Offline PodlasiakMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Kwietnia 2019, 12:26:20 »
Witam
Mam problem z gl33. Gdy włączam scenariusz na gl33 np. l053 noc pokazuje się okno ładowania tylko na chwilę i znika i nie ładuje się.Wiem że innym osobom gl33 działa bez problemu .W poprzedniej wersji maszyny 19.01 plik gl33 działał mi bez problemu .Załączam log i errors.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Kwietnia 2019, 15:32:40 »
Czasami na Bałtyku SKM2 jest taki dziwny dźwięk syreny w Elfie jeśli przytrzymamy niski ton i wysoki ton.  Problem występuje i na exe Milka i tmj.

Tutaj taki dziwny.


Tutaj normalny dźwięk
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2019, 15:36:38 wysłana przez Turbokibel »

Offline Milek7

  • Administrator ds. Technicznych
  • Wiadomości: 873
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 516
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #82 dnia: 13 Kwietnia 2019, 15:42:00 »
Witam
Mam problem z gl33. Gdy włączam scenariusz na gl33 np. l053 noc pokazuje się okno ładowania tylko na chwilę i znika i nie ładuje się.Wiem że innym osobom gl33 działa bez problemu .W poprzedniej wersji maszyny 19.01 plik gl33 działał mi bez problemu .Załączam log i errors.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Masz niepusty katalog 'shaders'?

Offline PodlasiakMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #83 dnia: 13 Kwietnia 2019, 16:28:06 »
Nie mam pustego

Offline olokolejarz123

  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #84 dnia: 13 Kwietnia 2019, 20:39:45 »
Brak tekstury radia w sraczu nr 664.

Wystarczy w pliku 6baiv_led2.mmd jak masz skrypt to wystaczy wpisać pyscreen: ekran_wlaczony scripts/koliber

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Kwietnia 2019, 21:09:28 »
Czy tylko u mnie buczek w EN57-20xx jest tylko w członie środkowym? W ra i rb nic nie słychać.

Offline PodlasiakMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #86 dnia: 13 Kwietnia 2019, 21:14:51 »
Brak tekstury radia w sraczu nr 664.

Wystarczy w pliku 6baiv_led2.mmd jak masz skrypt to wystaczy wpisać pyscreen: ekran_wlaczony scripts/koliber
A w jakim folderze ten plik się znajduje?

Online Turbokibel

  • Wydział Repozytorium
  • Wiadomości: 515
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 125
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #87 dnia: 13 Kwietnia 2019, 21:16:34 »
Ten plik znajduje się w:  dynamic/pkp/en57_v1

Offline PodlasiakMK

  • ZbanowanyZbanowany
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #88 dnia: 13 Kwietnia 2019, 21:20:11 »
Zmieniłem ale nie pomogło nadal to samo jest.

Offline olokolejarz123

  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Maszyna 19.04 - problemy
« Odpowiedź #89 dnia: 13 Kwietnia 2019, 21:26:29 »
W ST45 po załączeniu podświetlenia pulpitu na haslerze pojawia się zdjęcie podświetlonego haslera i prędkościomierz cyfrowy wskazuje 0 km/h oraz ekran haslera nie wskazuje aktualnej daty i godziny.

Usuwam załączniki niezgodne z regulaminem - przekroczony rozmiar 250kB.
adsim
« Ostatnia zmiana: 04 Maja 2019, 22:16:18 wysłana przez adsim »