Problem w tym, że piszę właśnie o tym że to co mamy nie odzwierciedla precyzyjnie rzeczywistości i odnoszę się do tego. Nie chcę określać że wszystko. Brakuje przede wszystkim modeli 3D dosyć ważnych aparatów na podwoziu. Modele mają źle nałożone tekstury. Moja propozycja jest taka, abym przedstawił Wam zdjęcia poglądowe, wymiary i rysunki, natomiast Wy stopniowo będziecie usuwać to co w mojej ocenie zeszpeca Symka. Na pewno do bani są wszystkie papugi, które z resztą wrzucono do jednego worka jako wagony Z.. Potem dochodzi do dylematów na który model nakładać zdjęcia np wagonów Z2B, XB. W tej chwili jest tak swobodna wolna amerykanka, że modele wagonów są robione bez ładu i składu. Zróbmy to tak jak w lokomotywach. Od typu. Starter powinien segregować z wagonów pasażerskich tylko serię: A, B, Bc (tutaj bym się zastanowił czy pod B nie zostawić), AB,D, P, S, WL, WR. W takim porządku, dopiero można wrzucać typy do konkretnych folderów. Pamiętajmy również, że są niektóre typy, które mają wagony w dwóch klasach serii.
Wydzielam do osobnego wątku. Tamten jest dla teksturowców.
Matek123