Witam! U mnie występuje problem, polegający na (w którymś momencie symualcji), na niektórych sceneriach na początku, na innych w połowie, zawieszenie symulacji i wyrzucenie komunikatu, że eu07.exe przestał działać. Załączam log, errors oraz crashdump. Przejazd realizowany na Drawinowie (dzień). Pociąg 7104 z EP07 - 376 (podmieniona).
Ten problem przedstawiłem jakiś czas temu na forum. Pliki DMP mówiły jedno - wysyp następuje gdzieś w sterowniku. Jestem posiadaczem karty graficznej nVidia Quadro K3000M. Ktoś mówił, że na tej lub podobnej karcie, też miał takie problemy. Dziękuję wszystkim którzy starali się pomóc :D Problem nie leżał w sterownikach jeśli chodzi o wersje, a ustawienia w panelu sterowania. Krótko przedstawię, co należy zrobić, aby nasz symulator działał tak jak należy na kartach Quadro.
Karty Quadro, to karty graficzne dedykowane do tzw. pracy profesjonalnej (CAD, 3dsMAX, montaż filmów itd.). W panelu sterowania znajdziemy wiele profili ustawień dla tej karty. Na GeForceach tego raczej nie zobaczymy. Tutaj jest pies pogrzebany. W ustawieniach profili.
1. Klikamy prawym przyciskiem myszki na pulpicie.
2. Wybieramy "Panel sterowania nVidia". Otworzy nam się okno panelu.
3. Przechodzimy do zakładki "Zarządzanie ustawieniami 3D".
4. Rozwijamy wybornik "Wstępne ustawienia globalne"
5. Szukamy "3D App - Game Development" i klikamy.
6. Zastosowujemy ustawienia i zamykamy panel sterowania.
Symulator powinien działać poprawnie, jeśli jego wysyp miał miejsce w sterowniku graficznym.
Być może przydało by się to umieścić gdzieś na forum. Gdyby ktoś inny miał problem tego typu.
Pozdrawiam.