Rozjazdy rzeczywiście mamy w symulatorze trochę zaniedbane. Może chciałbyś temat pociągnąć dalej i oprócz podsypek, podkładów 3D pokusiłbyś się o dodanie tak charakterystycznego elementu jak chociażby krzyżownica. Kilkukrotnie gdzieś pojawiały się screeny tak podrasowanych zwrotek, jednak na tym koniec. Wiem że temat jakiś czas temu próbował ugryźć @Tolein, jednak najprawdopodobniej projekt upadł. Oprócz jego wpisu w wątku nic się więcej nie dzieje.
Zadanie ogólnie trudne w realizacji, gdyż moim zdaniem nie wystarczy dodanie kolejnego elementu 3D. Nawierzchnię z szynami, podkładami, iglicami, krzyżownicą i innymi elementami najlepiej chyba było by zrobić jako oddzielny model, ( dochodzi jeszcze wtedy animacja iglic ). Natomiast szyny po których porusza się tabor wtedy zdefiniować jako unwis ( niewidzialne ). Oczywiście pozostaje problem dopasowania wszystkiego razem na scenerii. Identyczne rozwiązanie zastosowane kiedyś było w Trainz. Chyba że byłby prostszy sposób...
Wybaczcie za ten koncert życzeń:-)
Pozdrawiam.
Edit: Właśnie wygrzebałem zapomnianą jakiś czas temu książkę pod tytułem "Rozjazdy kolejowe" Gdyby trzeba było jakiś informacji służę pomocą. Z tym że z racji wieku publikacji, niektóre dane mogą być nieaktualne...