Dźwięk turbo w ogóle działa? Ściągnąłem MMD i FIZ z SU46 ale świstu nie ma (dźwięki wszystkie mam...
"U mnie dziala"
Zwroc uwage ze aktywacja turbo zalezy od glosnosci silnika, a ta jest w plikach .mmd zwiekszona. Jesli zakomentujesz calkowicie wpis dla silnika to jego skalkulowana glosnosc bedzie nizsza, poniewaz przyjete zostana parametry domyslne. W takiej sytuacji dzwiek turbo faktycznie sie nie aktywuje.
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- dobra zmiana, gesta mgla powinna wplywac rozniez w pewnym stopniu na kolor nieba
- poprawka, pompa oleju powinna wylaczac sie po rozruchu silnika
- poprawka, boczniki w pojazdach spal-ele powinny zalaczac sie tylko przy faktycznie pracujacym silniku
- poprawka, duchy pasazerow poprzedniego kursu nie powinny odstraszac nowych podroznych
- w ramach koncertu zyczen, dzwiek ogrzewania moze byc dzwiekiem skladanym uzaleznionym od biezacych obrotow silnika
- funkcjonalnosc, w pliku .mat mozna zdefiniowac 'fizyczne' rozmiary tekstury w metrach, wpisem
size: X Y
tak zdefiniowana wielkosc tekstury uzywana jest przy teksturowaniu elementow takich jak tory, drogi itp, zastepujac wielkosc podana we wpisie node toru. Pozwala to np na latwa wymiane zabytkowych tekstur podsypek, bez koniecznosci recznej zamiany starego rozmiaru 4m na nowy, proporcjonalny, w kazdym pojedynczym node