Czyli ma problem z pustymi rozkladami. Testowałem tylko na istniejących. Ehh...
Dodano: 29 Września 2016, 13:46:06
Z placu boju: jestem w połowie pliku hamulce.pas. Rozkładami się zajmę jak to skończę, gdyż jeśli dobrze pamiętam, to będzie trzeba napisać ładowanie od nowa.
Dodano: 30 Września 2016, 14:43:58
Stan na dzisiaj: wstępnie poprawiony hamulce.cpp. Szacun dla króliczka bo myślałem, że nie skończę tego pliku. Teraz jeszcze pozostało posprawdzać co źle zostało skonwertowane i dorzucić konstruktory z pliku generowanego przez Borlanda.
Dodano: 02 Października 2016, 10:58:26
Stana na 02.10: pliki kompilują się poprawnie, jednak linker ma problem z odwołaniami przy _mover. Będę musiał posprawdzać do czego się odnoszą poszczególne pozycje. natknąłem się też na parę funkcji, które bardzo chętnie bym użył, tylko pojawiły się od C++11 i narazie napisałem protezy. Stąd prawdopodobnie hamulce mogą nie do końca zachować się tak jak powinny do czasu poprawnej implementacji (no chyba, że to nie ma znaczenia, ale nie jestem w stanie tego rozpoznać). Chodzi o funkcję Round(i_bcp).
Dodano: 03 Października 2016, 07:33:27
03.10: Zacząłem od tyłka strony okazuje się. Nie zbuduję projektu dopóki całe mover nie pójdzie do konwersji. W związku z tym dzisiaj rankiem do tłumaczenia poszło friction.pas i po południu zaczynam _mover.pas. Prośba do jubaja o konsultacje w sprawie macierzy, które zakres miały ujemne .. dodatnie: czy wystarczy że w implementacji będę do zmiennej otrzymanej dodawał tak, że przy zgłoszeniu najbardziej ujemnej wartości zwróci mi 0?