Sieradz wpuscil wlokniarza na bok w tory towarowe zamiast w perony a wiec jestesmy postrzegani jako pociag towarowy. Ciekawe co bedzie dalej czy zamiast do kaliskiej dostaniemy zjazd na olechow. Od sieradza same s1 po drodze. Przed nami jedzie towar z talbotami. I nie przepuszcza nas tylko uparcie jest wpuszczany przed nami. Lask tez skierowsl nas na bok zamiast na wprost. Dalsza jazda niema sensu. To oczywiste ze jestesmy widziani na scenerii jako pociag towarowy i tak jestesmy traktowani. Scenariusz nieprzejezdny bo nie przebiega prawidlowo. Log ponizej jak komus sie zechce spojzec.
Blad ten sie powtarza wiec trzeba by przed wydaniem go jakos ogarnac.
Dzis trzecia proba przejechania scenariusza i blad dalej ten sam. Scenariusz nieprzejezdny. Kolejnych logow nie zalaczam bo to nie ma sensu.
To samo mam/miałem u siebie, z tym że odbywało się to losowo, raz udało się przejechać bez problemu a raz co chwilę kierowało na bok.
Co do Twojego pytania, kiedyś w takiej sytuacji poświęciłem jeden wieczór, z mozołem dojechałem do Łodzi i faktycznie skierowało mnie na Olechów.
Tak jak mówisz, scenariusz w takim wypadku uznaje skład towarowy jako pospieszny a ten przez nas kierowany jako towarowy. Gdy talboty, lub w moim przypadku jeszcze węglarki z Kalisza, dostaną wyjazd na szlak przed nami, pierwszy event wykonuje się dla pospiesznego (w plikach z eventami końcówka _POS), nastepne posterunki przesyłają go sobie dalej i tym sposobem nie ma już tego jak zatrzymać, całą trasę ty dostajesz wjazd na bok a ten towarowy spokojnie jedzie sobie "siedemdziesiątką" do samego końca.
Nie pamiętam już dobrze jak, ale naprawiłem to u siebie, tylko nie kojarzę już czy jedynie trochę korygując rozkłady jazdy czy też jednak grzebiąc w tych eventach.