Pobrałem to zgodnie z zaleceniami i trochę pojeździłem, to ja też się podzielę wrażeniami.
Kiblem do Sieradza jechałem dwa razy, za pierwszym razem służba ukończona bez problemów, do Sieradza dotarłem z opóźnieniem zaledwie dwuminutowym. Za drugim - wysypało mnie gdzieś w połowie między Łaskiem a Borszewicami.
Pośpiesznym zachciało mi się jechać aż do samego Ostrowa Wlkp., ale wysypało mnie za Kaliszem :) Jeżdżę na exe 470, może to tego wina, z resztą rzadko bo rzadko ale na innych mapach też mi się czasem wysypie, najczęściej na l053-służba-6 przed Psim Polem, ale nieważne.
Najgorzej jest z kiblem do Łodzi, też jechałem dwukrotnie, "zawsze" przed Borszewicami mam wieczne czerwone, nie wiem teraz jaki to semafor, ale myślę że wiadomo o jaki chodzi, tam gdzie jest "zjazd z węglówki", linii 131.
Dają się we znaki spadki napięcia, przynajmniej mi. Chyba że tak jest w realu, no to jeżeli tak to tym cięższy chleb ma maszynista, kilka razy (5 lub 6) musiałem załączać wyłącznik szybki i przetwornicę, mimo że prądu dowalałem nie dużo, a odcinkami w ogóle.
Mapa robi wrażenie i to bardzo pozytywne, duży realizm (fajne te rozmówki w kabinie i świetne odwzorowanie terenu, stacji i torowisk). Mimo problemów i tego że FPS nie jest najwyższy (chociaż mój komp też nie jest najlepszy, więc nie ma co się burzyć:)) jedzie się przyjemnie. Nie wiem jak to będzie wydane, bo za Sędzicami jest już pustynia i może będzie ucięte jak np. służba-2 na linii 53, a może dalej robione? No ale ja niczego nie sugeruję :)