Autor Wątek:  Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!  (Przeczytany 749938 razy)

Offline mk1991

• Deweloper
  • Niech żyje EU43!
  • Otrzymane polubienia: 271
Odp: Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
« Odpowiedź #2220 dnia: 12 Września 2023, 07:08:50 »
Jak by się dało nagrać sygnały z tych większych stacji od ostrowa do kaliskiej. Co by coś charakterystycznego było. Jak będzie trzeba, to same zapowiedzi zrobi się syntezatorowo, jeśli nikt nie zechce pomuc w nagraniach. Ja jak by co rezerwuję sobie Kalisz.
Prawda jest okruchem lodu.

Offline Joozeph

• Otrzymane polubienia: 34
« Odpowiedź #2221 dnia: 14 Września 2023, 12:04:59 »
Kaliska - jeden z lepszych projektów w MaSzynie; moim skromnym zdaniem - powinien znaleźć się w paczce. Sam bardzo bym chciał pomóc w jej udoskonaleniu, chociażby poprzez jej udekorowanie, bo miejscami jest nieco pustynna. Za dwa miesiące będę w stanie zaoferować pomoc z wyżej wspomnianego zakresu.
Długość trasy sprawia, że można się pobawić, potencjał jest, choćby w kawałku linii 131 (Działoszyn - ZWK), cały projekt przy zmyślnym scenariuszu będzie po prostu petardą :)

Offline Hubertnator23

• Deweloper
  • Specjalista ds. kiszenia nieukończonych dodatków
  • Otrzymane polubienia: 416
« Odpowiedź #2222 dnia: 28 Września 2023, 20:58:50 »
Od pabianic do sieradza gong jest identyczny a zapowiedzi są ustne
Mam pabianicki, jakby ktoś chciał to śmiało pisać.

Zwracam się do was.<->Chodzi mi o to, jak mogę obrócić mostek sygnałowy w OW. bo Nie wiem, czy jest poprawiony. i Gdzie znajdę jego wpis? Przy okazji zapytam o migający teren na ZWK i NS.<->Czy jest do tego nowa wersja>-<?<->Dziękuję.

Zakazy 12
W Rainstedzie masz edytor SCM, użyj go, on daje referencje do plików z numerem linii. Też nie wiem czy poprawiony :P. Migający teren w ZWK nadal jest, najłatwiej chyba podnieść problematyczne trójkąty o ileś cm.

Problem występuje tylko na przejazdach nowymi sygnalizatorami i rogatkami.
Masz, prowizoryczne ince do przejazdów. W sumie wrzucę na repo, będą nowe to je usunę.
https://eu07.pl/userfiles/27025/scenery.7z

Taboru nie aktualizowałem, są braki. Pomysł Ra +1.

Jak potrzebujecie gong z Ostrowa to wam nagram, bo jestem z Ostrowa. Ostatnia szansa, bo remontują wiaty peronowe i będą montować wyświetlacze peronowe, więc obstawiam że zapowiedzi wkrótce przejmie automat.
To prośba byś nagrał, zanim będzie za późno (z Kaliskim się spóźniłem, na szczęście jest pełno zapowiedzi z gongiem na jutubie).

Offline mk1991

• Deweloper
  • Niech żyje EU43!
« Odpowiedź #2223 dnia: 29 Września 2023, 06:26:12 »
Jestem chętny na wycięcie gongów. Jeszcze raz powtórzę, jeśli powstaną stenogramy, to chciał bym obsadzić Kalisz.

Offline Ra

• Zasłużony dla Symulatora
  • Ostatni gasi światło...
    • Instalator+Starter+Edytor
  • Otrzymane polubienia: 259
« Odpowiedź #2224 dnia: 17 Października 2023, 13:28:44 »
Migający teren w ZWK nadal jest, najłatwiej chyba podnieść problematyczne trójkąty o ileś cm.
Teren da się zszyć edytorem SCM w Rainsted. Mogę nawet to zrobić, tylko bym potrzebował konsultacji, co tam poprawić i w jaki sposób, bo dla mnie to okolica jest kompletnie nieznana, ani tam nie byłem, ani nie oglądałem filmów z trasy.

Mam też algorytm dopasowujący LK131 do map, a niewielkim nakładem pracy można by zgrubnie dopasować Zduńską Wolę. Ale samemu dla siebie to mi się niezbyt chce to robić (więc bez współpracy to może wrócę do tego w przyszłym roku albo dopiero następnym).
¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯ Ra

Polecam: kręgarz Wojciech Walczak, projekt masarni

Offline damianml

• Otrzymane polubienia: 6
« Odpowiedź #2225 dnia: 16 Listopada 2023, 13:44:57 »
Nagrałem Kalisz, bierzcie i częstujcie się.

Offline mk1991

• Deweloper
  • Niech żyje EU43!
« Odpowiedź #2226 dnia: 18 Listopada 2023, 20:41:16 »
Za chwilę przekonwertuję plik i wytnę sygnał.

Offline Artemis / Wilhelm

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #2227 dnia: 18 Listopada 2023, 21:04:50 »
Cześć.
Pojawił się u mnie problem na trasie Łódź Kaliska - Ostrów Wielkopolski, że przed Zduńską Wolą - dosłownie przed wjazdem na stację (przed mostem nad torami) semafor nadaje czerwony sygnał, a gdy przez niego przejadę, zrzuca mnie na maksymalnie prawy tor, na którym powinienem się wykoleić. Ma ktoś rozwiązanie na ten problem?

Offline EP08_015

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 285
« Odpowiedź #2228 dnia: 18 Listopada 2023, 21:10:04 »
Na najnowszej paczce niestety kaliska przestala dobrze dzialac. Jadac towarkiem z OW do Olechowa zaraz za Retkinia nadzialem sie na tyl towara ktory stal pod s1. nie rozumie dlaczego Retkinia podala sygnal zezwalajacy na jazde skoro szlak byl zajety. Na starszej paczce nie bylo takich problemow. Scenariusz na tym towarku jest nieprzejezdny na samym koncu.
Inne scenariusze czyli osobowy pospieszny z LK do OW przejezdne oraz towarowy z OL do OW takze przejezdny. Zainstalowanie najnowszej paczki nie usunelo bledu ze stonka w Lk ktora powinna wlokniarza odstawic na tory postojowe.
Z bledow graficznych ciagle u siebie zauwazam zle oteksturowany dworzec w Lasku oraz brak budynku w Lublinku kolo przejazdu a wiem ze w oryginale byl.

NIestety drugi raz to przejechalem i blad jest powtarzalny. Zaraz za retkinia nadziewamy sie na tyl towarka, ktory utknal pod s1. Scenariusz nieprzejezdny.
« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2023, 19:11:59 wysłana przez EP08_015 »
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015