OK, przejechałem Drawinowo jeszcze 2 razy EP05. Trasę nocną, bo lubię. Pierwszy raz - bez większych problemów. Drugi raz - niestety nie dojechałem, bo skończył się prąd w sieci! Dodatkowo wywaliłem fragment od eksperymentalnego zasilania ze scenerii, i nie pomogło. To ogólnie źle działa, bo rozumiem, że mi napięcie spadnie jak jest duży ruch na pobliskich torach, ale nie. No i jeszcze żebym mógł to kontrolować, np przykręcić trochę nastawnik, żeby jakoś przejechać, ale niestety nie. W pewnym momencie (około 60 kilometra) sieć robi się miękka - tzn jakiekolwiek uruchomienie silnika powoduje duży spadek napięcia, na obwód równoległy nie da się nawet wejść. Jeszcze parę kilometrów, i nawet na szeregowym WS wywala. Po zwolnieniu do 20km/h i pozostaniu nadal bez prądu dałem sobie spokój. Coś jest z tym zasilaniem w Drawinowie nie tak.
Nie wiem też czemu te problemy występują tak losowo - jeden przejazd - tylko raz wywalił WS, drugi przejazd - kompletny brak zasilania za Grabówkiem. Jutro wieczorem dołączę logi. Raczej nie jest to problem z piątką, że na przykład za dużo prądu żre? Dziewiątka wg danych technicznych ma większą moc, więc tym bardziej powinno zabraknąć prądu dla niej.