Z wskaźnikami prędkości szlakowych była ongiś taka sytuacja, że były odwrócone względem semaforów, tzn. po wstawieniu INC do scenerii semafora oraz wskaźnika z tym samym kątem, widziało się sygnał na semaforze oraz tył wskaźnika. Dodatkowo prawdopodobnie ktoś próbował je obrócić do zgodności z semaforami, albo opublikowana nowa wersja była obrócona, a że nie było to jasno przedstawione, funkcjonowały dwie wersje wskaźników obróconych względem siebie o 180°. Ja pamiętam, że często przy testach scenerii wychodził problem odwróconych wskaźników. Ja ostatnio obracałem te wskaźniki i podmieniałem wpisy w sceneriach z paczki. Ale jeśli ktoś ma jakieś scenerie pozapaczkowe lub takie były dodawane, to tam może być odwrotnie.
Dlatego proponuję, aby przetestować wskaźnik, podmieniamy tymczasowo nazwę pliku INC wskaźnika na nazwę pliku INC jakiegokolwiek semafora świetlnego. Jeśli semafor świeci w tę stronę, od której ma być widoczny wskaźnik, to wpis do scenerii jest dobry. Jeśli semafor jest widoczny od tyłu, to należy o 180° obrócić wpis w scenerii. Jeśli semafor świecił w dobrą stronę, a po przywróceniu nazwy pliku INC wskaźnika jest widoczny jego tył, to należy zmodyfikować plik INC, a nie wpis w scenerii.