Autor Wątek:  Błędy związane z lokomotywą ET41  (Przeczytany 20829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RoboBatman

  • Wiadomości: 1391
    • Zobacz profil
    • Wykaz Taboru Kolejowego na Tekstury
  • Otrzymane polubienia: 396
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lipca 2014, 12:49:45 »
Ja jechałem wczoraj @Patrykos-ową ET41 i nie miałem problemów (może to dlatego, że mam kartę graficzną NVidia GeForce GT320M). Ja często jeżdżę na ET41 w symku więc przyrządy nie sprawiają mi problemu.

Offline AK2012

  • Wiadomości: 391
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 142
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lipca 2014, 13:07:54 »
Nie pomaga. Może to wina karty graficznej (Intel).
Też mam Intela i wszystko jest ok.

Offline Patrykos

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4512
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Lipca 2014, 15:41:32 »
Ja jeszcze o tym podświetleniu wspomnę - dla mnie też wygląda to słabo. A podświetlenie przyrządów w lokomotywach towarowych jest identyczne jak w lokomotywach pasażerskich... No ale jestem laikiem.
Słuchaj, jamnik leżał ponad rok w teście z tą wersją podświetlenia. Pisząc takie rzeczy po publikacji sam sobie wystawiasz świadectwo jakim dobrym testerem jesteś (sprawdzałeś go bo wypowiadałeś się parokrotnie w wątku). Stan podświetlenia konsultowałem z maszynistą, który na co dzień ma do czynienia z lokomotywami towarowymi i twierdził, że wiele razy spotkał się z sytuacją, gdy nie wszystkie żarówki były sprawne albo podświetlenie było takie liche, że było trzeba śmigać latarką. Może jazda w dzień na scenerii nocnej się mija z celem?
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline EU07-483

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2300
  • EU07-483
    • Zobacz profil
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 153
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Lipca 2014, 15:53:44 »
Słuchaj, jamnik leżał ponad rok w teście z tą wersją podświetlenia.
No i było zgłaszane, że wygląda kiepsko. Mowa była też o sterowaniu, ale skończyło się na niczym.
Spalona żarówka powoduje, że ciemna jest tylko jedna połowa przyrządu.
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline Patrykos

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4512
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Lipca 2014, 15:54:51 »
Tak? Było zgłaszane? Czytałeś odpowiedź? Dlaczego nie napisałeś tego samego co napisałeś tutaj parę postów wcześniej?
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline EU07-483

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2300
  • EU07-483
    • Zobacz profil
    • Super spółka :)
  • Otrzymane polubienia: 153
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Lipca 2014, 16:08:16 »
Ja nie krytykuje, że to błąd. Ja mówię, że dla mnie wygląda słabo.
Jak będę duży zostanę maszynistą!

Offline Patrykos

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4512
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #36 dnia: 07 Lipca 2014, 16:09:44 »
Zawsze możesz zaproponować własną wersję podświetlenia.
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Offline Anrej

  • Wiadomości: 825
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 16
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #37 dnia: 07 Lipca 2014, 22:12:49 »
Można Ctrl + Shift + ; włączyć oświetlenie kabiny, Ctrl + Shift + ' przyciemnić.

Odbiegamy od tematu.
Zamykam.
Rozi
« Ostatnia zmiana: 08 Lipca 2014, 10:58:52 wysłana przez Rozi »

Offline Marconi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 332
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 21
Odp: Fabryka Pojazdów Szynowych - CTL & Patrykos - EU07-87 i 234 (BZ Gdynia) ;)
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Sierpnia 2014, 12:12:36 »
WERSJA TGA (dla deweloperów)
http://eu07.pl/userfiles/1529/et41_tga.7z

W członie A, plik 203e-a.t3d, zapis niektórych submodeli został zniekształcony. Przykład w załączniku. Czy można to poprawić?

Dział publikacji nie jest przeznaczony do zgłaszania problemów. Przenoszę i otwieram ten wątek.
adsim
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2014, 17:01:44 wysłana przez adsim »
Pozdrawiam.

Offline Patrykos

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 4512
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 9
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Sierpnia 2014, 17:04:15 »
Nie stwierdzono tego problemu.
Pozdrawiam, Patryk
https://www.facebook.com/WarsztatPatrykosa
Węgrom gratulujemy Ikarusa.

Online Sawi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 9054
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 573
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Sierpnia 2014, 20:56:38 »
@Marconi ja mam jedynie tylko takie kwiatki gdy otwieram pliki t3d zwykłym notatnikiem. Na Notepad ++ tak się nie dzieje.
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Marconi

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 332
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 21
Odp: Błędy związane z lokomotywą ET41
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Sierpnia 2014, 21:37:11 »
Już do tego doszedłem. Dzięki.
Pozdrawiam.