Autor Wątek:  zatrzymujący się skład  (Przeczytany 1366 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Damian24

• Otrzymane polubienia: 0
zatrzymujący się skład
« dnia: 06 Lipca 2013, 12:06:10 »
Witam.
Mam posiadam Maszynę 1.13 odkąd tylko się pojawiła ( nie pamiętam czy grałem wcześniej czy nie) pewnie z braku czasu nie, ale teraz naszła mnie chęć by pograć, i tu pojawia się problem, wybieram scenerie, skład, wszystko jest ok, uruchamiam lokomotywę tak jak trzeba, luzuje hamulce i ruszam... Pierwsza rzecz którą zauważyłem jest to, że hamulec pomocniczy sam się "zaciska" gdy pociąg stoi, ale ok wciskam num 7, na wskaźniku ciśnienia spada do zera zapala się lampka, i wtedy mogę ruszyć (cały czas trzymając num 7 wciśnięty, puszczam jak już pociąg ruszy) ok jadę... po przejechaniu zaledwie kilkuset metrów, samoczynnie skład się zatrzymuje, używając hamulca zasadniczego, zaś nastawnik [uciekła mi fachowa nazwa tego (num+, num-)] wraca na pozycję domyślną, i przełącza się do tylnej kabiny (względem kierunku jazdy). Po powrocie do przedniej kabiny, przy próbie ponownego ruszenia, sekundę po wciśnięciu klawisza num+ wraca na pozycję zerową a kran hamulca zasadniczego samoczynnie "zalicza" każda pozycje... jednym słowem dalsza jazda jest już niemożliwa... proszę o pomoc, ew. o łopatologiczne objaśnienie co robię źle.

Reg. zakazy 10.
Umiesz pisać po polsku?
Popraw tę wiadomość i nazwę tematu, w przeciwnym razie temat trafi do kosza.
Benek
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2013, 13:20:58 wysłana przez Benek »

Offline youBy

• Deweloper
  • Co tam?
    • Automat Weryfikujący Regulację i Lambdę
  • Otrzymane polubienia: 889
Odp: zatrzymujący się skład
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lipca 2013, 12:25:39 »
Wyłącz tryb testowy (Debugmode) w opcjach, ewentualnie naciśnij q po włączeniu symulacji.
Xoov
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w chwili publikacji. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyny, jak również informowania o tym.

Offline Damian24

• Otrzymane polubienia: 0
Odp: zatrzymujący się skład
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lipca 2013, 13:34:58 »
Nie pomyślałem o wyłączeniu Debugmode, ale pomogło.
Benek, jeśli widzisz jakieś błędy w pisowni, to mi je łaskawie wskaż, bo ja ich nie dostrzegam. A właściwie kolega mi już pomógł więc losy wątku pozostawiam Tobie.

1. Nazwa tematu małą literą.
2. Brak wielu przecinków.
3. Raz piszesz z polskimi znakami, raz bez nich. Przykładowo luzuje, zamiast luzuję.
4. Wstawiasz zbędną spację po otworzeniu okrągłego nawiasu.
5. Ogólnie Twoja wypowiedź to słowotok. Lepiej pisać kilka krótkich zdań, a nie jedno długie, gdzie brakuje kilku przecinków.

Wiadomość ma być przejrzysta i czytelna.

Bocznica.
Benek
« Ostatnia zmiana: 06 Lipca 2013, 13:58:10 wysłana przez Benek »