Witam.
Mam posiadam Maszynę 1.13 odkąd tylko się pojawiła ( nie pamiętam czy grałem wcześniej czy nie) pewnie z braku czasu nie, ale teraz naszła mnie chęć by pograć, i tu pojawia się problem, wybieram scenerie, skład, wszystko jest ok, uruchamiam lokomotywę tak jak trzeba, luzuje hamulce i ruszam... Pierwsza rzecz którą zauważyłem jest to, że hamulec pomocniczy sam się "zaciska" gdy pociąg stoi, ale ok wciskam num 7, na wskaźniku ciśnienia spada do zera zapala się lampka, i wtedy mogę ruszyć (cały czas trzymając num 7 wciśnięty, puszczam jak już pociąg ruszy) ok jadę... po przejechaniu zaledwie kilkuset metrów, samoczynnie skład się zatrzymuje, używając hamulca zasadniczego, zaś nastawnik [uciekła mi fachowa nazwa tego (num+, num-)] wraca na pozycję domyślną, i przełącza się do tylnej kabiny (względem kierunku jazdy). Po powrocie do przedniej kabiny, przy próbie ponownego ruszenia, sekundę po wciśnięciu klawisza num+ wraca na pozycję zerową a kran hamulca zasadniczego samoczynnie "zalicza" każda pozycje... jednym słowem dalsza jazda jest już niemożliwa... proszę o pomoc, ew. o łopatologiczne objaśnienie co robię źle.
Reg. zakazy 10.
Umiesz pisać po polsku?
Popraw tę wiadomość i nazwę tematu, w przeciwnym razie temat trafi do kosza.
Benek