Autor Wątek:  Tarniowo - Konieckowo  (Przeczytany 51623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sierakowiczanin

  • Wiadomości: 148
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #60 dnia: 07 Grudnia 2004, 20:06:04 »
Cytat: "Maciek-34120"
Tak - uzywam startera. Bardzo sobie chwale MaSzyne tylko mnie dziwi to ze jak wychodzi czasem jakas trasa to jest do niej jakas uwaga typu: sciagnik teksture, zmien wpis. Przeciez skoro to takie proste to czy nie mozna od razu tego zrobic i wydac calosci?
Nie znam sie na programowaniu i nie chce grzebac w tych robaczkach bo sie na tym nie znam, a przeciez jest tu tyle fachowcow co umie to robic wiec mysle ze to chwilka a dla wszystkich byloby prostsze...

To nie jest takie proste nawet przy obecnej ilości tras.Trzeba ściągnąć wszystkie tekstury do Maszyny i pozmieniać wpisy(jest na forum i doszedłem sam jak się to robi).Trzeba poszukać tekstury,której właśnie dotyczy ten błąd,zapewne jej nie ma.Jeśli wpis jezt zły to Maszyna raczej się odpali(autorzy zwracają na to uwagę i sceneria musi się odpalić) tylko na trasie będą białe miejsca,więc to raczej nie ten problem.

Offline Maciek-34120

  • Wiadomości: 147
    • Zobacz profil
    • http://www.transportszynowy.prv.pl
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #61 dnia: 07 Grudnia 2004, 20:16:14 »
U mnie wiekszosc tras dziala ale z ta jest nukmer bo niby siemuruchamia - waywala brak tekstur i eventow a potem sie wiesza i niebieski ekran co juz jest badzo dziwne dla XP
TRANSPORT SZYNOWY
Niezależna strona informacyjna
www.transportszynowy.prv.pl

Offline Tomi

  • Wiadomości: 194
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #62 dnia: 07 Grudnia 2004, 20:24:45 »
Cytat: "Maciek-34120"
waywala brak tekstur i eventow a potem sie wiesza i niebieski ekran co juz jest badzo dziwne dla XP

Braku tekstur nie wywala. Przekonasz sie o ich braku jak odpalisz scenerie. Bledy o nieistniejacych eventach moga wyskakiwac w czasie ladowania trasy, ale sceneria sie uruchomi. Co innego jak nie masz jakiegos modelu - wtedy symulator sie zawiesi.

Pisze tz po raz kolejny w tym watku: bez informacji jakie bledy wyskakuja podczas ladowania trudno bedzie pomoc.

EDIT: Mam nadzieje, ze przeczytales pierwsza strone tego tematu, gdzie niektore przyczyny nieuruchamiania sie scenerii zostaly omowieone.
Pozdro z Wielkiego Kacka
Tomek

  • Gość
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #63 dnia: 08 Grudnia 2004, 20:52:26 »
Nic juz z tego nie rozumiem, u mnie wszystko dzial bez zarzutu:) W kwestii eventow to w dziale download przy pliku scenerii jest wyrazna uwaga ze w razie alertu nacisnac ok i czekac, traska sie i tak uruchomi, i rzeczywiscie sie uruchamia i dziala bez problemow kazdym skladem. Natomiast co tekstur, to ten temat byl w tym watku walkowany kilkakrotnie wiec nie ma sensu powielac tych uwag...
Pozdrawiam i zycze szerokiej drogi:)

Offline Przemekm

  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Grudnia 2004, 17:59:46 »
A ja zauważyłem takie coś w tej trasie

Jedziemy ep07 z pośpiechem. Mijam elektrownie. Tam mogę pomykać 120kmph. Mijam tarcze ostrzegawczą i powtarzacz(e?). Nie wiem dokładnie jakie mają oznaczenia ale wynika z nih że powinienem zwolnić do  100. Wyjężdżam z za zakrętu a na semoforze przed tarniowem głównym S13. Surprise. Zdaje się że powinno być S9 albo na powtarzaczach co innego. Teraz pytanie.

Można w jakiś sposób to łatwo zmienić np:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S13 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent

zamienić na:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S9 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent


Czy to coś da. Nie wiem czy semafor ma ten pasek pod spodem. (nie zwróciłem uwagi).

Dzięki za wszelkie help.

Offline Leszek

  • Wiadomości: 148
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Grudnia 2004, 20:25:15 »
Cytat: "Przemekm"
A ja zauważyłem takie coś w tej trasie

Jedziemy ep07 z pośpiechem. Mijam elektrownie. Tam mogę pomykać 120kmph. Mijam tarcze ostrzegawczą i powtarzacz(e?). Nie wiem dokładnie jakie mają oznaczenia ale wynika z nih że powinienem zwolnić do  100. Wyjężdżam z za zakrętu a na semoforze przed tarniowem głównym S13. Surprise. Zdaje się że powinno być S9 albo na powtarzaczach co innego. Teraz pytanie.

Można w jakiś sposób to łatwo zmienić np:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S13 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent

zamienić na:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S9 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent


Czy to coś da. Nie wiem czy semafor ma ten pasek pod spodem. (nie zwróciłem uwagi).

Dzięki za wszelkie help.

Nic to nie da, ten semafor nie ma możliwości podania S9. O ile pamietam, tam trzeba zmienić model semafora powtarzającego na 3-komorowy. To zresztą problem całej trasy - skopana sygnalizacja (na własny użytek wszystko sobie porawiłem).
Pozdrawiam, Leszek

Offline Przemekm

  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #66 dnia: 13 Grudnia 2004, 21:52:57 »
Cytat: "Leszek"
Cytat: "Przemekm"
A ja zauważyłem takie coś w tej trasie

Jedziemy ep07 z pośpiechem. Mijam elektrownie. Tam mogę pomykać 120kmph. Mijam tarcze ostrzegawczą i powtarzacz(e?). Nie wiem dokładnie jakie mają oznaczenia ale wynika z nih że powinienem zwolnić do  100. Wyjężdżam z za zakrętu a na semoforze przed tarniowem głównym S13. Surprise. Zdaje się że powinno być S9 albo na powtarzaczach co innego. Teraz pytanie.

Można w jakiś sposób to łatwo zmienić np:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S13 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent

zamienić na:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S9 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent


Czy to coś da. Nie wiem czy semafor ma ten pasek pod spodem. (nie zwróciłem uwagi).

Dzięki za wszelkie help.

Nic to nie da, ten semafor nie ma możliwości podania S9. O ile pamietam, tam trzeba zmienić model semafora powtarzającego na 3-komorowy. To zresztą problem całej trasy - skopana sygnalizacja (na własny użytek wszystko sobie porawiłem).


A mógłbyś  się podzielić odpowiednim plikiem?

Offline err

  • Wiadomości: 16
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Grudnia 2004, 10:35:26 »
podbisuje się pod prośbą o przerobioną sygnalizację.
Pozdrawiam.

Offline dehu

  • Wiadomości: 84
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Grudnia 2004, 15:54:40 »
Wogóle gdyby ktoś mógl poprawić te błędy żeby to wszystkim działało było by super..
Teraz to mnie to lotto..
Dzień bez wazeliny dniem straconym..

Offline Mati_An

  • Wiadomości: 630
  • Trasopisarz i fotograf
    • Zobacz profil
    • Moje Fotki
  • Otrzymane polubienia: 1
Re: Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Grudnia 2004, 20:10:35 »
Cytat: "Leszek"
Cytat: "Tomi"
Cytat: "Leszek"
Sp1, czyli pomarańczowe ciągłe+białe.

Ale Mat_EU zdaje sie pisal o omawianej trasie, gdzie jest powtarzacz dwukomorowy (dobrze pamietam, ze tam jest dwukomorowy?). Nie ma tam mozliwosci podania Sp1 :)

Nie ma powtarzaczy dwukomorowych. Polecam jednak lekturę E1 (np. tu: http://www.kolej.pl/~rbach/e1/powt.htm).

Taki powtarzacz znajduje się (lub znajdował się dopóki nie zaczęli rozbierać trasy) na wjeździe do Trzebinii od strony Spytkowic i Wadowic.
Jestem pewien, że go tam widziałem, więc nie wymyśliłem niczego niezwykłego.
Bajka o czasie - trza się brać tylko za trasy... a może nie tylko?

Offline Mati_An

  • Wiadomości: 630
  • Trasopisarz i fotograf
    • Zobacz profil
    • Moje Fotki
  • Otrzymane polubienia: 1
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Grudnia 2004, 20:15:58 »
Cytat: "Przemekm"
A ja zauważyłem takie coś w tej trasie

Jedziemy ep07 z pośpiechem. Mijam elektrownie. Tam mogę pomykać 120kmph. Mijam tarcze ostrzegawczą i powtarzacz(e?). Nie wiem dokładnie jakie mają oznaczenia ale wynika z nih że powinienem zwolnić do  100. Wyjężdżam z za zakrętu a na semoforze przed tarniowem głównym S13. Surprise. Zdaje się że powinno być S9 albo na powtarzaczach co innego. Teraz pytanie.

Można w jakiś sposób to łatwo zmienić np:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S13 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent

zamienić na:
event Tarniowo_Gl_wjazd2 multiple 15.0 none Tarniowo_Gl_B12_S9 Tarniowo_Gl_zwr3- Tarniowo_Gl_zwr4- Tarniowo_Gl_zwr6+ Tarniowo_Gl_zwr8+ endevent


Czy to coś da. Nie wiem czy semafor ma ten pasek pod spodem. (nie zwróciłem uwagi).

Dzięki za wszelkie help.

Tylko jakim cudem wjeżdżając do Tarniowa Gł. od strony elektrowni trafiłeś na semafor B1/2, skoro wstawiłem tam semafor o nazwie Q2 ?
Bajka o czasie - trza się brać tylko za trasy... a może nie tylko?

Offline Leszek

  • Wiadomości: 148
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Grudnia 2004, 20:36:56 »
Cytat: "Mati_An"
Tylko jakim cudem wjeżdżając do Tarniowa Gł. od strony elektrowni trafiłeś na semafor B1/2, skoro wstawiłem tam semafor o nazwie Q2 ?

Fajnie, że się autor wreszcie ujawnił.  :-)
Skoro jedzie EP07, to raczej wjeżdża od drugiej strony, czyli właśnie od semafora B (zresztą nazwy semaforów też są błędnie nadane - tutaj też istnieje pewna zasada dotycząca kolejności nadawania liter - patrz WTB-E10 par.8). Ale ogólnie zrobiłeś kawał dobrej roboty.
Pozdrawiam, Leszek

Offline Przemekm

  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #72 dnia: 15 Grudnia 2004, 13:08:00 »
Cytat: "Mati_An"

Tylko jakim cudem wjeżdżając do Tarniowa Gł. od strony elektrowni trafiłeś na semafor B1/2, skoro wstawiłem tam semafor o nazwie Q2 ?


Ano takim, że w ogóle nie wiem co się z czym je jeśli chodzi o eventy i konstrukcję tras. Do tego semafora doszedłem w ten sposób, że znalazłem w eventach słowo S13 w sekcji Tarniowo GL. Nie wiem czy to chodzi o ten semafor czy nie. Ale sam zauważyłem że to nie ten wczoraj bo zmieniłem go na inny a nic się nie zmieniło. Ale dzięki za wskazówke

Offline Przemekm

  • Wiadomości: 154
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 8
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #73 dnia: 15 Grudnia 2004, 13:47:13 »
W ogóle coś jest nie tak z tymi semaforami. Semafor Q2 przed tarniowem głównym ma właściwy event a nie wyświetla sygnału S9 tylko S13.

Druga taka sytuacja. Semfor A2 koło elektrowni. Jeśli  dobrze wszystko spawdziłem wynika że w całej scenerii nie ma semafora który wyświetla S6, tzn. w eventach. Za to wynika z nich i z prędkości z jaką jedzie pośpiech koło elektrowni prowadzony przez AI, że semafor A2 powinien wyświetlać S10a. Tymczasem wyświetla S6. AI przed nim zwalnia do 60 (na semaforze S10a powinno być). Myśle że semafory z pasem pomarańczowym i zielonym mają coś skopane. Semafor z pomarańczowym pasem wyświetla pas zielony, a z zielonym pasem w ogóle go nie wyświetla.

Offline fm

  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Grudnia 2004, 23:14:22 »
Cześć! Ja mam pytanie do Sheriffa: mogę prosić konkretnie o odpowiedź jakich modyfiakcji dokonać w pliku .scn? Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
fm

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Grudnia 2004, 12:11:36 »
Cytat: "Przemekm"
W ogóle coś jest nie tak z tymi semaforami. Semafor Q2 przed tarniowem głównym ma właściwy event a nie wyświetla sygnału S9 tylko S13.

Druga taka sytuacja. Semfor A2 koło elektrowni. Jeśli  dobrze wszystko spawdziłem wynika że w całej scenerii nie ma semafora który wyświetla S6, tzn. w eventach. Za to wynika z nich i z prędkości z jaką jedzie pośpiech koło elektrowni prowadzony przez AI, że semafor A2 powinien wyświetlać S10a. Tymczasem wyświetla S6. AI przed nim zwalnia do 60 (na semaforze S10a powinno być). Myśle że semafory z pasem pomarańczowym i zielonym mają coś skopane. Semafor z pomarańczowym pasem wyświetla pas zielony, a z zielonym pasem w ogóle go nie wyświetla.

Moze jest uzalezniony przez p7 z jakims innym semaforem? Nie wiem jaki to jest inc :)

Offline Leszek

  • Wiadomości: 148
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 2
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Grudnia 2004, 12:25:28 »
Cytat: "Przemekm"
W ogóle coś jest nie tak z tymi semaforami. Semafor Q2 przed tarniowem głównym ma właściwy event a nie wyświetla sygnału S9 tylko S13.

Druga taka sytuacja. Semfor A2 koło elektrowni. Jeśli  dobrze wszystko spawdziłem wynika że w całej scenerii nie ma semafora który wyświetla S6, tzn. w eventach. Za to wynika z nich i z prędkości z jaką jedzie pośpiech koło elektrowni prowadzony przez AI, że semafor A2 powinien wyświetlać S10a. Tymczasem wyświetla S6. AI przed nim zwalnia do 60 (na semaforze S10a powinno być). Myśle że semafory z pasem pomarańczowym i zielonym mają coś skopane. Semafor z pomarańczowym pasem wyświetla pas zielony, a z zielonym pasem w ogóle go nie wyświetla.

Owszem, skopany jest plik semafora (poprawiłem go , ale takim bardzo chałupniczym sposobem).
Pozdrawiam, Leszek

Offline Wojti

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Ja w sprawie Tarniowa.
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Grudnia 2004, 23:28:39 »
Cytat: "Jaco"
Cytat: "Negroth"
...no właśnie... jak chce wyjechać tymi dwoma "siódemkami" z elektrowni to też na tą osobówke sie czeka... i nic. Nierozumiem - na trasie Wingera wszystkie składy prowadzone przez A1 chodzą bez problemu na wszystkich wersjach


U mnie też wystąpił problem z osobówką z EU07-503. Nie mogłem dwoma siódemkami wyjechać, ani ET41 przejechać (stałem pod S1). Wydaje mi się, że skład (jeden wózek wagonu kl.2) wykoleja się i dlatego nie rusza po zatrzymaniu.


Witam serdecznie. Jestem tu może drugi raz ale to chyba nie przeszkadza że zadam pare pytanek. Jeśli chodzi o Skład nr PE4267 który jedzie z Tarniowa Głównego to pociąg ten u niektórych zatrzymuje się na czerwonym przed elektrownią następnie dalej nie chce jechać później najeżdza na niego ET 41 z węglarkami, a 2 EU 07 z Elektrowni nie może ruszyć. To jest cała chistoria problemu. A problem ten mamy dlatego ponieważ owy pospieszny powinien ruszyć ze stacji i po minięciu nastawni powinien wjechać na tor po prawej i tam ma ułożoną drogę bez żadnych problemów. Gdy dojedzie do elektrowni to ruszają wtedy 2 EU 07 i jadą normalnie prawym torem w połowie trasy mijamy też ten ET 41 no i wszystko gra. Problemem są tu chyba zwrotnice wogóle ta od której to zależy to nie ma wskaźnika (przynajmiej u mnie). Ale się rozpisałem proszę zatem o pomoc co z tym zrobić?
Podczas instalacji występują takie problemy:
Event 1 "tarniowo_gl_top_sem_distinfo" does not exist
Event 1 "tarniowo_grn_zwr 4+" does not exist
Event 1 "tarniowo_grn_zwr 4-" does not exist
Event 1 "tarniowo_grn_zwr 11-" does not exist
Event 1 "tarniowo_grn_zwr 11+" does not exist
Event 1 "konieckowo_grn_zwr 11-" does not exist
Event 1 "konieckowo_grn_zwr 11+" does not exist
Event "8329.12_v40" cannot find track "8329.12"
Event "8329.12_vmax" cannot find track "8329.12"
Event "8329.12_1" cannot find track "8329.12"
Event "8329.12_0" cannot find track "8329.12"
Event "82.2509_v40" cannot find track "82.2509"
Event "82.2509_vmax" cannot find track "82.2509"
Event "82.2509_1" cannot find track "82.2509"
Event "82.2509_0" cannot find track "82.2509"
Event "tarniowo_gl_sp1c_sp4" does not exist
Event "tarniowo_gl_sp1c_sp3" does not exist
Event "tarniowo_gl_sp1c_sp2" does not exist
Event "tarniowo_gl_sp1c_sp1" does not exist
Event "tarniowo_gl_top_os4" does not exist
Event "tarniowo_gl_top_os2" does not exist
Event "tarniowo_gl_top_os1" does not exist
To chyba wszystkie przepraszam jak coś poprzestawiałem.
Proszę o małą pomoc i dziękuje.
Ale pędziłem po szynach.

Offline Negroth

  • Wiadomości: 153
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Re: Ja w sprawie Tarniowa.
« Odpowiedź #78 dnia: 20 Grudnia 2004, 11:36:46 »
Cytat: "Wojti"
Cytat: "Jaco"
Cytat: "Negroth"
...no właśnie... jak chce wyjechać tymi dwoma "siódemkami" z elektrowni to też na tą osobówke sie czeka... i nic. Nierozumiem - na trasie Wingera wszystkie składy prowadzone przez A1 chodzą bez problemu na wszystkich wersjach


U mnie też wystąpił problem z osobówką z EU07-503. Nie mogłem dwoma siódemkami wyjechać, ani ET41 przejechać (stałem pod S1). Wydaje mi się, że skład (jeden wózek wagonu kl.2) wykoleja się i dlatego nie rusza po zatrzymaniu.


Witam serdecznie. Jestem tu może drugi raz ale to chyba nie przeszkadza że zadam pare pytanek. Jeśli chodzi o Skład nr PE4267 który jedzie z Tarniowa Głównego to pociąg ten u niektórych zatrzymuje się na czerwonym przed elektrownią następnie dalej nie chce jechać później najeżdza na niego ET 41 z węglarkami, a 2 EU 07 z Elektrowni nie może ruszyć. To jest cała chistoria problemu. A problem ten mamy dlatego ponieważ owy pospieszny powinien ruszyć ze stacji i po minięciu nastawni powinien wjechać na tor po prawej i tam ma ułożoną drogę bez żadnych problemów. Gdy dojedzie do elektrowni to ruszają wtedy 2 EU 07 i jadą normalnie prawym torem w połowie trasy mijamy też ten ET 41 no i wszystko gra. Problemem są tu chyba zwrotnice wogóle ta od której to zależy to nie ma wskaźnika (przynajmiej u mnie). Ale się rozpisałem proszę zatem o pomoc co z tym zrobić?
...
Proszę o małą pomoc i dziękuje.


Hm... śmiem twierdzic że to nie zwrotnice tylko elektrowóz prowadzony przez A1. Zauważ ze jesli zamiast elektryka wstawisz tam "gagarina" lub "trumne" to wszystko działa cacy...
Krzychu :)

Offline Wojti

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Re: Ja w sprawie Tarniowa.
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Grudnia 2004, 23:14:13 »
Cytat: "Negroth"
Cytat: "Wojti"
Cytat: "Jaco"
Cytat: "Negroth"
...no właśnie... jak chce wyjechać tymi dwoma "siódemkami" z elektrowni to też na tą osobówke sie czeka... i nic. Nierozumiem - na trasie Wingera wszystkie składy prowadzone przez A1 chodzą bez problemu na wszystkich wersjach


U mnie też wystąpił problem z osobówką z EU07-503. Nie mogłem dwoma siódemkami wyjechać, ani ET41 przejechać (stałem pod S1). Wydaje mi się, że skład (jeden wózek wagonu kl.2) wykoleja się i dlatego nie rusza po zatrzymaniu.


Witam serdecznie. Jestem tu może drugi raz ale to chyba nie przeszkadza że zadam pare pytanek. Jeśli chodzi o Skład nr PE4267 który jedzie z Tarniowa Głównego to pociąg ten u niektórych zatrzymuje się na czerwonym przed elektrownią następnie dalej nie chce jechać później najeżdza na niego ET 41 z węglarkami, a 2 EU 07 z Elektrowni nie może ruszyć. To jest cała chistoria problemu. A problem ten mamy dlatego ponieważ owy pospieszny powinien ruszyć ze stacji i po minięciu nastawni powinien wjechać na tor po prawej i tam ma ułożoną drogę bez żadnych problemów. Gdy dojedzie do elektrowni to ruszają wtedy 2 EU 07 i jadą normalnie prawym torem w połowie trasy mijamy też ten ET 41 no i wszystko gra. Problemem są tu chyba zwrotnice wogóle ta od której to zależy to nie ma wskaźnika (przynajmiej u mnie). Ale się rozpisałem proszę zatem o pomoc co z tym zrobić?
...
Proszę o małą pomoc i dziękuje.


Hm... śmiem twierdzic że to nie zwrotnice tylko elektrowóz prowadzony przez A1. Zauważ ze jesli zamiast elektryka wstawisz tam "gagarina" lub "trumne" to wszystko działa cacy...

No może ale opowiem ci skąd wiem że chyba mam racje. Mój komp ma może średnią wydajność i troszkę się tnie więc wziąłem płytkę z maszyną i poszedłem do brata który ma kompa nowszego i lepszego od mojego. Podczas instalacji owej trasy żadne problemy z "Ewentami" nie występowały (dziwne nie) i symulacja normalnie ruszyła tak jak pisałem najpierw pojechał pospieszny lewym torem (obserwacja z dwóch EU 07 w elektrowni) następnie dostałem pozwolenie na jazde owymi 2 EU 07 prawym torem w połowie trasy spotkałem ET 41 jadącego lewym torem, a więc wszystko było ok. Zresztą semafor wjazdowy na owym lewym torze dla owego pospiesznego zezwala na dalszą jazdę, a gdy z błędem pośpiech jedzie prawym torem to staje na czerwonym torze (opis obserwacja z kabiny 2 EU 077 stojących przy elektrowni. Tylko niewiem dlaczego u brata poszło bez problemu a u mnie wyskakują. (dziwne no nie może ktoś wie)
Pozdrawiam.
Ale pędziłem po szynach.

Offline Negroth

  • Wiadomości: 153
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Grudnia 2004, 20:40:09 »
U mnie pośpiech wieżdza na "tor właściwy, szlaku dwu torowego" i po jakimś czasie A1 traci prztomnosc i dalej nie prowadzi składu, po czy udeża w niego "bolek-lolek" z towarowym i koniec.
Krzychu :)

Offline Wojti

  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #81 dnia: 21 Grudnia 2004, 20:50:50 »
Cytat: "Negroth"
U mnie pośpiech wieżdza na "tor właściwy, szlaku dwu torowego" i po jakimś czasie A1 traci prztomnosc i dalej nie prowadzi składu, po czy udeża w niego "bolek-lolek" z towarowym i koniec.


No to u mnie jest inaczej a więc masz racje jeśli chodzi o twoją "Maszynkę"
A może wiesz co mam zrobić z tymi Eventami które opisałem wcześniej.
 Pozdrawiam serdecznie.
Ale pędziłem po szynach.

hunter

  • Gość
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #82 dnia: 21 Grudnia 2004, 21:00:52 »
A teraz ja się wypowiem (wrażenia z jazdy :]):

Zamieniłem sobie EU07-536 na 3xEN57. Czekam, sobie czekam. Dostaje sygnał. Następna duża stacja - S1. Patrze, tu byk się czołga, aż w końcu zdechł. Pojechałem na Rp1 do stacji na 40km/h. Zatrzymuję się, otwieram drzwi. Sygnał się nie zmienia, byczek ma ustawiony przebieg. Ale on śpi, to po 20 sekundach zamknąłem drzwi, Rp1 i jazda na 40 km/h. Dobra, jesteśmy na szlaku. Po przystanku osobowym, tam dalej, gdzie robimy kółko wokół jeziora za zakrętem stała wyrżnięta EU07 (ledwo, co ją zauważyłem bo góry zasłaniały)... Musiałem dać nagłe i zwiewać na przedziały :P Ide do kabiny, EN57 cmokła się z EU07 i... Patrze F1, a tu DamgeStatus=OK! To mnie zaciekawia, że po zderzeniu 75 km/h w 0km/h ani TROCHĘ nie ucierpiały obydwa loki ?? Coś tu nie gra...

Zauważyłem, że na głównej stacji z toru, z którego jechałem kiblem semafor był 5-komorowy! Przecież tam dalej było W5 i tarcza ostrzegawcza... Trza to zmienić.

A jak by coś, to z W27 wywaliłem (p1)_speedinfo dlatego, bo nie dało się uruchomić scenerii Nowy Świat. I EU07 nie dostała prędkości szlakowej i dlatego sie wyrąbała na zakręcie. Ale zastanawia mnie, dlaczego AI "zdycha" podczas jazdy? I to nawet w wielu trasach.

Pozdrawiam.

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #83 dnia: 21 Grudnia 2004, 21:29:54 »
Cytat: "sq1mhv"
A teraz ja się wypowiem (wrażenia z jazdy :]):

 Następna duża stacja - S1. Patrze, tu byk się czołga, aż w końcu zdechł. Pojechałem na Rp1 do stacji na 40km/h. Zatrzymuję się, otwieram drzwi. Sygnał się nie zmienia, byczek ma ustawiony przebieg. Ale on śpi, to po 20 sekundach zamknąłem drzwi, Rp1 i jazda na 40 km/h.

Zostajesz zwolniony dyscyplinarnie, za dwukrotne zlekcewazenie sygnalu s1(stoj). Dodatkowo za stworzenie zagrozenia zycia pasazerow zostala wniesiona sprawa do sadu....Jednym slowem masz przeje....chane :)))
Aha, trupy z kibla bedziesz wynosil sam;P
Aha, i jeszcze zamow ekipe zeby uprzatnela tory, na Twoj koszt ;]

Offline |andy|

  • Wiadomości: 960
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #84 dnia: 21 Grudnia 2004, 21:35:17 »
Cytat: "Mat_EU"

Zostajesz zwolniony dyscyplinarnie, (...)


No niestety, on należy do związków zawodowych i nie możesz go zwolnić, bo Kogut zacznie marudzić ;)

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #85 dnia: 21 Grudnia 2004, 21:38:51 »
Cytat: "|andy|"
Cytat: "Mat_EU"

Zostajesz zwolniony dyscyplinarnie, (...)


No niestety, on należy do związków zawodowych i nie możesz go zwolnić, bo Kogut zacznie marudzić ;)

No to wyciagam swoja ostateczna bron...
W koncu jakas kara musi byc za takie lekcewazenie E1 oraz R1 :)
Zostanie on skierowany jako pomoc dla Leszka_K-. Musi pomoc mu naprawic trasy i symka, oraz powiedzec kiedy beda lusterka i wycieraczki oraz odpowiedziec na 999999999999 innych, rownie ciekawych pytan..

Offline |andy|

  • Wiadomości: 960
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #86 dnia: 21 Grudnia 2004, 21:40:47 »
Cytat: "Mat_EU"

No to wyciagam swoja ostateczna bron...
W koncu jakas kara musi byc za takie lekcewazenie E1 oraz R1 :)
Zostanie on skierowany jako pomoc dla Leszka_K-. (...)


Brutalny jesteś. To już lepiej zwolnić, niech się chlopak nie męczy ;)

Offline uetam

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2641
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 6
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #87 dnia: 21 Grudnia 2004, 21:46:31 »
Cytat: "|andy|"
Cytat: "Mat_EU"

No to wyciagam swoja ostateczna bron...
W koncu jakas kara musi byc za takie lekcewazenie E1 oraz R1 :)
Zostanie on skierowany jako pomoc dla Leszka_K-. (...)


Brutalny jesteś. To już lepiej zwolnić, niech się chlopak nie męczy ;)

No niestety, gdyby nalezal do zwiazkow zostalby tylko zwolniony i poszedlby do kicia, a tak czeka go o wiele gorsza kara :)

Offline Miras

  • Wiadomości: 50
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #88 dnia: 22 Grudnia 2004, 12:08:58 »
Pragnę zwrócić uwagę iż jest nowa 3 wersja tej trazki ; )
Wersja 1.2 zaraz będę TESTOWAŁ!
Pozdrawiam

Offline Mati_An

  • Wiadomości: 630
  • Trasopisarz i fotograf
    • Zobacz profil
    • Moje Fotki
  • Otrzymane polubienia: 1
Tarniowo - Konieckowo
« Odpowiedź #89 dnia: 22 Grudnia 2004, 12:23:49 »
Cytat: "Miras"
Pragnę zwrócić uwagę iż jest nowa 3 wersja tej trazki ; )
Wersja 1.2 zaraz będę TESTOWAŁ!

Jak będą jakieś błędy, to już nie moja wina. Na moim symku (wer. 220204 bez patcha) działa prawidłowo.
Bajka o czasie - trza się brać tylko za trasy... a może nie tylko?